Judecătoriile din patru raioane vor să obțină statutul de instanță model. Ministra Justiției: „Construim un sistem mai aproape de cetățeni”
Full Article 2 minutes read

Judecătoriile din patru raioane vor să obțină statutul de instanță model. Ministra Justiției: „Construim un sistem mai aproape de cetățeni”

Proiectul „Instanțe Judecătorești Model”, implementat la Bălți, Ungheni și Edineț, va fi pilotat în alte patru judecătorii din țară, anunță Ministerul Justiției. Este vorba de instanțele din Drochia, Hîncești, Strășeni și Criuleni.

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, susține că proiectul, implementat în prima etapă în 3 raioane – Bălți, Ungheni și Edineț – a permis un acces mai facil cetățenilor la justiție, a creat condiții decente pentru justițiabili și angajați, inclusiv servicii online de calitate.

„Mulțumim Guvernului SUA pentru suportul valoros, oferit prin intermediul USAID, care ne ajută să construim un sistem judiciar mai aproape de cetățeni și de interesele acestora”, a declarat ministra.

Veronica Mihailov-Moraru a îndemnat actorii din justiție și partenerii de dezvoltare să-și unească eforturile pentru a construi împreună un sistem judiciar mai robust și mai echitabil, care să servească intereselor tuturor cetățenilor.

Proiectul USAID „Instanțe Judecătorești Model” a fost lansat în anul 2021. Rezultatele atinse de aceste trei judecătorii au fost evaluate de o comisie independentă, formată din reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiției, Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, Curților de Apel Chișinău și Bălți, dar și ai Proiectului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: