Jurnalista Mariana Rață îl acționează în judecată pe ex-deputatul român Cristian Rizea, condamnat pentru corupție
Full Article 4 minutes read

Jurnalista Mariana Rață îl acționează în judecată pe ex-deputatul român Cristian Rizea, condamnat pentru corupție

Jurnalista Mariana Rață, cofondatoare a postului de televiziune TV8, a anunțat pe 10 septembrie că îl va acționa în judecată pe ex-deputatul român Cristina Rizea, condamnat în țara vecină pentru acte de corupție. Moderatoarea emisiunii „Cutia Neagră” a negat că ar fi avut vreo relație cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari, așa cum susține Rizea, dar și mai multe portaluri online, care fac trimitere la surse.

Moderatoarea TV8 a dezmințit informațiile vehiculate de Cristian Rizea și a avertizat că va apela la justiție dacă vor fi tirajate minciuni despre ea:

„Vreau să-l anunț pe penalul Rizea că astăzi îl voi acționa în judecată pentru defăimare și calomnie. (…) Îi avertizez pe cei care și-au mutat tunurile pe mine, mă refer în special la eroii investigațiilor mele, actuali și viitori, nu voi permite nimănui dintre voi să lovească în imaginea mea. Nu mă aflu și nu m-am aflat niciodată in vreo relație cu Viorel Morari. Toți cei care vor tiraja minciuni, inclusiv despre viața mea personală, vor fi acționați în judecată”.

Mariana Rață a subliniat că i-a fost confirmată relația dintre colega sa, Natalia Morari și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon abia pe 6 septembrie, deși ar fi existat discuții la acest subiect și mai devreme.

„Pe voi, telespectatorii mei și prietenii de pe facebook, vă asigur că am avut confirmarea conflictului de interese personal al Nataliei luni, 6 septembrie. Până atunci, deși am avut mai multe discuții pe această temă în urma bârfelor din spațiul public, nu am avut nicio confirmare. Locuiesc în apartamentul meu din 2014. Recunosc, că fiind jurnalist de investigație, am aflat că într-un bloc alăturat, din 2020, după ieșirea din pușcărie, a ajuns să locuiască Veaceslav Platon. Pe Natalia Morari nu am văzut-o niciodată în preajma acestui bloc”, a menționat Rață.

***

Pe 3 septembrie, ex-deputatul român Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție, a făcut o transmisiune LIVE din fața unui bloc de locuințe, unde ar fi locuit Veaceslav Platon și a dezvăluit că acesta ar avea o legătură amoroasă cu Natalia Morari. Peste trei zile, jurnalista TV8 a confirmat, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că informația corespunde adevărului și a adăugat că are un copil cu Platon. Ea a mai menționat că este nevoită să facă această declarație din cauza că ar fi șantajată de către angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Reprezentanții SIS au venit în scurt timp cu o reacție și au menționat că vor demara o anchetă, recomandându-i jurnalistei să depună o plângere și la Procuratură.

Pe 9 septembrie, Rizea a declarat că Mariana Rață ar avea o legătură amoroasă cu ex-procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, anchetat penal în mai multe dosare. Informația a fost difuzată și de mai multe site-uri, care au citat „surse proprii”.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Acesta, însă, fugise din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019. Acesta se află de aproape doi ani pe teritoriul Republicii Moldova. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească lui Cristian Rizea. Acesta a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020. Rizea era bănuit că ar fi comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, ar fi făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei.

În mai, Cristian Rizea a fost eliberat din arest de autoritățile moldovenești, deoarece a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: