VIDEO Jurnalistul Alex Cozer a refuzat propunerea de a deveni membru al Consiliului de Administrare al Termoelectrica
Full Article 2 minutes read

VIDEO Jurnalistul Alex Cozer a refuzat propunerea de a deveni membru al Consiliului de Administrare al Termoelectrica

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, a anunțat, pe 14 aprilie, că jurnalistului Alexandru Cozer i s-a propus funcția de membru al Consiliului Termoelectrica. Contactat de NM, Cozer a precizat că a refuzat oferta, invocând conflict de interese.

Jurnalistul a declarat că Ministrul Energiei, Victor Parlicov, i-a făcut propunerea de a face parte din Consiliul Termoelectrica. Alexandru Cozer a precizat că a refuzat oferta pentru a nu admite un conflict de interese între activitatea sa în calitate de jurnalist și ocuparea unei funcții într-o companie de stat, mai ales că de-a lungul timpului acesta a realizat investigații despre Termoelectrica.

Alexandru Cozer a menționat, de asemenea, că a refuzat oferta și din cauza faptului că consideră că nu ar deține cunoștințe ample în domeniul dat.

Ulterior, Alexandru Cozer a înregistrat un videoclip în care a comentat situația. Acesta a declarat că din cauza comunicării „dezastruoase” a Ministerului Energiei în presă au apărut informații false, precum că ar face deja parte din Consiliul Termoelectrica.

„Îi transmit domnului Borosan, îi transmit și domnului Parlicov cât mai rapid să facă rectificările de rigoare, să dezmintă această mizerie cu care au ieșit în public și să-și ceară inclusiv scuze, pentru că deja toată presa titrează că eu aș fi membru în nu știu ce Consiliu la Termoelectrica. Dacă este cazul pot să dezvălui discuția dintre mine și domnul Parlicov și raționamentele care m-au determinat să refuz să merg acolo. Repet, eu sunt jurnalist, eu îmi respect meseria, eu îmi respect telespectatorii și eu noi face niciodată figurație nicăieri. Așa că cerți-vă scuze și retrageți această mizerie domnilor Borosan și Parlicov”, a spus acesta.

Totodată, Alexandru Cozer a venit și cu un îndemn pentru jurnaliștii care au difuzat informații eronate la subiectul dat.

„Ăia din presă, care nu pot elementar să-mi dea un telefon, așa cum au făcut cei de la NewsMaker care mi-au dat un telefon, m-au întrebat care este situația, am acceptat sau nu. Ăia care au sărit imediat să spună: „jurnalistul s-a dus în Consiliu”- dați-vă două palme peste față, luați un pic și învăța-ți deontologia și apoi faceți știri”, a menționat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: