Jurnalistul Iurii Dudi a fost amendat cu 100 de ruble, din cauza unui interviu (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Jurnalistul Iurii Dudi a fost amendat cu 100 de ruble, din cauza unui interviu (VIDEO)

Renumitul blogger și jurnalist Iurii Dudi a fost amendat cu 100 de mii de ruble pentru „promovarea drogurilor pe internet”. De vină ar fi un interviu publicat pe YouTube, cu participarea bloggerului ucrainean EeOneGuy.

Un tribunal din Moscova l-a găsit vinovat pe Dudi de „propaganda substanțelor narcotice” în cadrul unui interviu publicat pe YouTube. Jurnalistul a fost amendat cu 100 de mii de ruble (circa 1200 de euro). Iurii Dudi nu s-a prezentat la ședința de judecată. Avocatul acestuia a declarat că va contesta hotărârea judecătorilor.

O amendă similară a primit și rapperul Morgenshtern, ce-i drept, nu pentru interviul acordat lui Dudi, ci pentru textul a două piese.

Dosarul lui Dudi, la fel ca cel a lui Morgenshtern, a fost inițiat în urma unor plângeri din partea „Ligii internetului sigur”, care este condusă de fiica senatoarei Elena Mizulina – Ecaterina Mizulina. Aceasta a indicat că „bloggerii cu renume” sunt obligați să aibă o atitudine responsabilă față de conținutul pe care îl promovează, întrucât principala lor audiență ar fi compusă din copii.

Canalul lui Iurii Dudi numără peste 9,5 mln de abonați. Interviul cu bloggerul ucrainean a fost publicat pe 18 martie și a acumulat peste 21 mln de vizualizări. Interviul cu Morgenshtern a fost publicat pe 3 noiembrie 2020 și a fost vizualizat de 28 mln de ori. În fiecare ediție în care este abordat subiectul consumului de droguri, jurnalistul Iurii Dudi avertizează publicul cu privire la consecințele negative pe care le pot provoca acestea.

Iurii Dudi este cel mai bine plătit blogger din Rusia. Potrivit Forbes, anul trecut, acesta a câștigat nu mai puțin de 1 mln de dolari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: