Kievul a ordonat Bisericii Ortodoxe Ucrainene să părăsească un complex mănăstiresc ucrainean
Full Article 1 minutes read

Kievul a ordonat Bisericii Ortodoxe Ucrainene să părăsească un complex mănăstiresc ucrainean

Oficialii ucraineni au ordonat pe 10 martie unei aripi istorice aliniate cu Rusia a Bisericii Ortodoxe să părăsească un complex mănăstiresc din Kiev. Ministerul Culturii din Ucraina a declarat că Biserica Ortodoxă Ucraineană (BOU) a primit ordin să părăsească complexul mănăstiresc Lavra Pecerska din Kiev, unde îşi are sediul.

Într-o declaraţie, Ministerul a spus că o anchetă a dezvăluit că BOU „a încălcat termenii acordului privind utilizarea proprietăţii de stat”, fără a oferi alte detalii.

BOU, care are drept termen limită pentru a elibera sediul până pe 29 martie, a declarat că rezultatele anchetei sunt „evident părtinitoare şi încalcă grav normele legale”, relatează Agerpres.ro cu referire la Reuters.

Din octombrie anul trecut, Serviciul de Securitate al Ucrainei a efectuat periodic percheziţii în bisericile BOU, a impus sancţiuni episcopilor şi susţinătorilor săi financiari şi a deschis dosare penale împotriva a zeci de clerici.

Autorităţile ucrainene au spus că au găsit literatură pro-rusă în incinta bisericii, care găzduia, de asemenea, cetăţeni ruşi, acuzaţii pe care BOU le-a negat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: