Krasnoselski a plecat, din nou, la Moscova: „Sunt mai multe subiecte de discutat cu colegii ruși”
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski a plecat, din nou, la Moscova: „Sunt mai multe subiecte de discutat cu colegii ruși”

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski efectuează o vizită oficială la Moscova. Potrivit unui anunț publicat pe 8 noiembrie, politicianul se va afla în capitala Rusiei timp de mai multe zile.

Krasnoselski a menționat că, săptămâna trecută, a avut discuții cu deputații Dumei de Stat și cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova. Discuțiile ar urma să continue la Moscova, în format extins. Krasnoselski nu a precizat subiectele care urmează a fi abordate.

„Dialogul transnistrean-rus are caracter sistemic și este susținut pe diferite nivele. Săptămâna trecută am dezbătut agenda la Tiraspol – cu deputații Dumei de Stat și ambasadorul Rusiei. Sunt mai multe subiecte care trebuie dezbătute în detaliu și discutate cu un cerc mai larg de colegi ruși. Cu acest scop mă aflu la Moscova, într-o vizită de lucru”, a menționat liderul de facto de la Tiraspol și a precizat că va rămâne în capitala Rusiei timp de câteva zile.

Vadim Krasnoselski a mai menționat că „prima întâlnire este planificată în sediul reprezentanței oficiale a Transnistriei de la Moscova”*.

*Menționăm că reprezentanța Transnistriei la Moscova a fost inaugurată în 2019 și este situată în regiunea Arbat. Acolo se urganizează întâlniri oficiale și evenimente, au loc audiențe ale liderului de la Tiraspol în timpul vizitelor de lucru, dar și ale responsabililor de facto de relațiile externe, reprezentanților puterii legislative și executive.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: