president.gospmr.org

Krasnoselski neagă informațiile potrivit cărora ar fi lansate rachete de pe teritoriul regiunii transnistrene

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a declarat pe 6 martie că trupele ruse din regiune nu au efectuat atacuri cu rachete spre aeroportul din Vinița. Mai devreme, mass-media ucraineană a scris despre aceasta. Krasnosleski a subliniat că informația este falsă, iar situația pe malul stâng este „stabilă și controlată”.

„Aceasta este o minciună și provocare fără rușine. Declar cu responsabilitate că militarii ruși de menținere a păcii și militarii Grupului Operațional al Forțelor ruse din Transnistria se află în locuri de desfășurare permanentă și nu au nicio legătură cu bombardarea aeroportului din orașul ucrainean Vinița”, a scris Krasnoselski, pe Telegram.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova la fel a infirmat lansarea de rachete deasupra aeroportului din Vinița de pe teritoriul regiunii transnistrene pe teritoriul Ucrainei.

De menționat că informația precum că aeroportul din Vinița a fost bombardat de pe teritoriul Transnistriei a început să fie publicată de canalele mass-media și Telegram din Ucraina cu referire la Televiziunea Militară din Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: