Kremlinul a reacționat la declarațiile lui Boris Johnson despre discuția cu Putin, înaintea invaziei din Ucraina. Peskov: „Minciuni”
Full Article 2 minutes read

Kremlinul a reacționat la declarațiile lui Boris Johnson despre discuția cu Putin, înaintea invaziei din Ucraina. Peskov: „Minciuni”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitrii Peskov a confirmat că Vladimir Putin și Boris Johnson au avut o discuție telefonică în februarie 2022, înainte de a începe războiul în Ucraina. Totuși, el a calificat drept „minciuni” declarațiile ex-premierului britanic despre faptul că Putin l-ar fi amenințat că va lovi cu rachete Ucraina, dacă aceasta va adera la NATO. 

Într-un documentar, realizat de BBC, Boris Johnson a dezvăluit că a avut o conversație cu Vladimir Putin, cu puțin timp înainte ca acesta să ordone invadarea țării vecine. Fostul prim-ministru susține că l-a avertizat despre consecințele dezastruoase pe care un război le-ar provoca.

Documentarul Putin vs. Occidentul, care relatează interacțiunile lui Putin cu liderii mondiali înainte de război, va fi lansat pe  30 ianuarie.

Dmitrii Peskov a calificat drept minciuni cuvintele fostului premier britanic Boris Johnson, potrivit cărora Putin l-ar fi amenințat cu rachete înainte de începerea războiului din Ucraina.

Potrivit lui Peskov, președintele rus a remarcat în conversația sa cu Johnson că aderarea Ucrainei la NATO și plasarea rachetelor în apropierea granițelor Rusiei „ar însemna că orice rachetă ar ajunge la Moscova în câteva minute”.

Precizăm că pe 24 februarie 2023 se va împlini un an de când Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: