Kremlinul, reacție la documentul care ar divulga planul Rusiei de a atrage Moldova sub propria umbrelă
Full Article 2 minutes read

Kremlinul, reacție la documentul care ar divulga planul Rusiei de a atrage Moldova sub propria umbrelă

Moscova nu cunoaște despre existența „unui plan de apropiere a Federației Ruse cu Moldova”. O declarație în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov. Cel din urmă s-a referit la documentul scurs din culisele administrației prezidențiale de la Kremlin. Actul, menționa Rise Moldova, divulgă planul Rusiei de a atrage Republica Moldova sub propria umbrelă până în 2030. 

„Nu știu nimic despre existența unui astfel de plan. Nu exclud că acesta este nou fals. (…) Rusia mereu a fost, este și rămâne deschisă pentru stabilirea unor relații de bună vecinătate, reciproc avantajoase, inclusiv cu Moldova”, a menționat Peskov, comunică TASS.

Totodată, el a spus că Moscovei îi pare rău „că actuala conducere a Moldovei se confruntă cu prejudecăți complet nejustificate și nefondate în relație cu Moscova”.

„În ceea ce privește Rusia, Rusia caută mereu relații bune, respectuoase, reciproc avantajoase și bazate pe luarea în considerare a intereselor și preocupărilor fiecăruia – cu toată lumea”, a conchis purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pe 15 martie, jurnaliștii de la Rise Moldova declarau că un document scurs din culisele administrației prezidențiale de la Kremlin divulgă planul Rusiei de a atrage Republica Moldova sub propria umbrelă până în 2030. Actul, care nu a fost făcut public, se numește „Obiectivele strategice ale Federației Ruse în Republica Moldova” și a fost creat în 2021, menționa sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: