„L-am pupat pe obraz și nu mirosea a alcool deloc”. Cum a împărțit Dan Balan moldovenii și explicația organizatorilor după concert
Full Article 6 minutes read

„L-am pupat pe obraz și nu mirosea a alcool deloc”. Cum a împărțit Dan Balan moldovenii și explicația organizatorilor după concert

Interpretul Dan Balan a susținut un concert pe 24 decembrie la Arena Chișinău. Evoluția artistului continuă să fie discutată și astăzi pe online. Unii spun că interpretul a ieșit beat pe scenă, alții – că ar fi consumat substanțe interzise. Sunt și din cei care au rămas mulțumiți de evoluția artistului, menționând că „a fost excepțional”. „Cum te ard pe rug moldovenii, nu o face nimeni!”, a fost o altă reacție. Organizatorii concertului au spus că interpretul se afla „pe fondul unei oboseli extreme” după ce a fost implicat în totalitate la organizarea evenimentului și „e posibil ca anumite momente în care artistul a vorbit cu publicul să fi fost interpretate într-un mod particular”. NewsMaker a selectat mai multe comentarii de pe online cu privire la evoluția recentă artistului. 

Reacții pe online

Cum te ard pe rug moldovenii, nu o face nimeni!”, a scris pe rețelele de socializare jurnalistul Dorin Galben.

El a povestit că a fost la concertul lui Dan Balan, care a avut loc duminică.

Scriu despre ceea ce-am văzut, am simțit și am trăit personal, dar nu o spun din auzite. În sală erau în jur de 6000 de oameni și mulți dintre ei au cântat practic fiecare melodie împreună cu Dan. (…) Dan nu a încurcat cuvintele, nu s-a tăvălit pe scenă și nu a înjurat pe nimeni. Omul ăsta a cântat live, a interacționat cu publicul, a trăit intens fiecare vers și a făcut un show cum puțini artiști mai pot face”, a scris Galben.

Jurnalistul a adăugat că „pe unii probabil i-a deranjat că la început a vorbit între piese mai mult decât a vrut publicul să asculte și că era un pic cam euforic, dar asta nu i-a afectat nicicum capacitățile vocale și calitatea show-ului”

La noi repede se pun etichete pe o persoană, dar puțini își adresează întrebarea: oare ce o fi în sufletul acestui om?! Cred că Dan trece acum printr-o perioadă dificilă emoțional și toată ura asta îndreptată asupra lui este atât de nedreaptă, încât vreau să urlu, ca să fiu auzit: „avem trei oameni în cruce care ne reprezintă cu demnitate țara la nivel mondial și pe ăștia îi împroșcăm cu noroi, pentru că „de ce nu”, dacă tot s-a pornit valul de linșaj public. Vă rog frumos, încetați!”, a scris Galben.

A fost la concert și primarul de Edineț Constantin Cojocaru.

Rușineeeee…. Rușine a fost ceea ce a fost aseară pe CHISINAU ARENA prin prestația, mai bine zis nonprestația, lui Dan Balan, poate mai reușit ar fi de spus Dan Narcoman. Miile de spectatori au avut de ales între deosebiții Mr. Presidant, Haddaway etc și un Dan obosit, derutat, indecent, vulgar, beat și nu numai. (…) O rușine de proporție pe Arena principală a țării. Și dacă aceasta se numește valoare națională, îmi vreau această nonvaloare ținută mai departe de țara mea”, a scris Cojocaru.

 

Au reacționat la evoluția artistului și alți internauți.

Dan Balan e un cântăreț de talie mondială, care cântărește cât o Moldovă împrăștiată pe tot mapamondul. Aseară a cântat la el acasă! A cântat așa cum numai el știe să o facă, fiind aplaudat de toți moldovenii care îi apreciază cu adevărat talentul. Cu părere de rău s-au mai găsit și unii care s-au pornit împotriva lui, mai să-l ardă pe rug pentru prestația sa de pe Arena. Nu-mi vine să cred că moldovenii noștri îs atât de crudeli și nu țin la valorile noastre. Cei care îl critică parcă nu-s de ai noștri, îs răufăcătorii și străinii care ne invidiază că nu au un Dan ca al nostru. E un păcat să aducem străinii să ne cânte și să-i aplaudăm, iar la al nostru să-i dăm cu bâta în cap pentru că s-a poticnit”.

O internaută a scris că a fost la concert și a menționat că impresionant este faptul că Dan Balan „este criticat chiar de persoanele care NU au fost la concert”.

Da, apariția lui Dan pe scenă sugera ideea că ceva nu este ok cu el. Prima mea reacție a fost să plec. Dar ulterior am decis să rămân. Am admirat toată echipa de pe scenă, cât de atenți erau la orice mișcare a lui Dan, chitariștii, bateristul, vocaliștii de fundal – toți au fost extraordinari. Spiritul lor de echipă e de admirat. Când era nevoie, improvizau, mențineau atmosfera și drive-ul. (…) A fost excepțional! Și toate acestea i se datorează lui Dan Bălan. Ideea pe care vreau sa o transmit este ca noi, societatea, știm foarte bine sa criticăm si să taxam oamenii, să-i criticăm, stigmatizam și să-i sancționăm”.

O altă persoană, care a fost la concertul lui Dan Balan, a scris: „Eu l-am pupat pe obraz pe Dan Balan și nu mirosea a alcool deloc! Poate acum se vor liniști apele. Vorbăraie atâta…”.

 

Precizările organizatorilor concertului 

Organizatorii concertului lui Dan Balan, RB Agency, au spus pentru jurnal.md că „pe fondul unei oboseli extreme, e posibil ca anumite momente în care artistul a vorbit cu publicul să fi fost interpretate într-un mod particular”.

Echipa noastră a dedicat săptămâni întregi pentru a realiza acest eveniment sub îndrumarea meticuloasă a unui artist perfecționist precum Dan Bălan.

Dan Bălan a fost implicat complet în proiect, personal ocupându-se de compoziția scenei, scenariul evenimentului și de alte aspecte artistice. Menționăm și faptul că în noaptea dinaintea concertului Dan Bălan a fost implicat în decorarea scenei, fiind necesară o serie de modificări de ultim moment, iar orele dinaintea concertului le-a dedicat pregătirii producției (sonorizare, show-ul de lumini și vizual). Pe fondul unei oboseli extreme, e posibil ca anumite momente în care artistul a vorbit cu publicul să fi fost interpretate într-un mod particular, dar întreaga reprezentație artistică a fost excepțională”.

Potrivit jurnal.md, până la evoluția sa de pe 24 decembrie, Dan Balan nu a mai urcat pe scenă în fața fanilor săi de la Chișinău de 5 ani de zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: