La 85 de ani de la nașterea maestrului Eugen Doga, în capitală va fi creat un centru cultural care îi va purta numele
Full Article 2 minutes read

La 85 de ani de la nașterea maestrului Eugen Doga, în capitală va fi creat un centru cultural care îi va purta numele

În centrul capitalei ar putea fi creat un centru cultural, care va purta numele maestrului Eugen Doga. O inițiativă în acest sens a fost discutată în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, la inițiativa primarului Ion Ceban.

Centrul ar urma să fie creat în cadrul clădirii abandonate de la intersecţia străzilor V. Alecsandri – V. Micle, care are suprafaţa de 228 m2. Acesta va fi în gestiunea Direcției Cultură.

„Prin crearea Centrului Cultural „Eugen Doga” vom asigura suportul pentru tinerele talente în dezvoltarea educaţiei muzicale, estetice şi colecționarea patrimoniului de creaţie al lui Eugen Doga. Vrem ca maestrul să aibă posibilitatea să se bucure de acest spaţiu cultural fiind în viaţă”, a spus edilul.

Primarul capitalei a menționat că a discutat despre această propunere și cu maestrul Eugen Doga, care a adresat un mesaj de mulțumire.

„Iniţial, va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii. Ulterior, vom elabora proiectul și vom prevedea suma financiară din bugetul municipal. Vom solicita și suportul Ministerului Culturii. Maestrul Eugen Doga nu este doar o valoare a Chișinăului, nu este o valoare doar a Republicii Moldova, este o valoare universală. Este unul dintre cei mai apreciați compozitori ai sec XX”, a menționat Ceban.

În 2022, marele compozitor Eugen Doga va împlini vârsta de 85 de ani. De ziua acestuia, Primăria capitalei va organiza mai multe evenimente de cultură, dedicate maestrului.
Amintim că, pe 14 octombrie, drepturile de autor asupra imnului Chișinăului vor fi transmise oficial municipalității de către compozitorul și maestrul, Eugen Doga. Evenimentul va avea loc de Hramul Chișinăului, în cadrul unui eveniment cu participarea mai multor oameni de cultură.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: