La Leușeni se atestă trafic sporit de camioane cu marfă pe sensul de ieșire din țară. Explicațiile Serviciului Vamal
Full Article 2 minutes read

La Leușeni se atestă trafic sporit de camioane cu marfă pe sensul de ieșire din țară. Explicațiile Serviciului Vamal

În postul vamal Leușeni se atestă trafic sporit de camioane cu marfă pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat pe 23 iulie Serviciul Vamal.

Potrivit sursei citate, autoritățile de control la frontieră din partea română au intensificat controalele, după ce în spațiul public din Moldova au apărut informații precum că a crescut semnificativ contrabanda cu țigări.

În ultimele 24 de ore funcționarii postului vamal Leușeni au perfectat pe sensul de ieșire din țară 276 camioane (comparativ cu 380-490 camioane în zilele anterioare), acele care au trecut spre control la autoritățile din România.

De menționat că recent, compania de cercetare Novel Research din România a prezentat un raport din care denotă că în ultimele 3 luni cantitatea articolelor de tutun introduse prin contrabanda din Moldova în România a crescut de 4 ori.

Între timp, într-o conferință de presă din 20 iulie, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a spus că contrabanda cu țigări a crescut din cauza războiului din Ucraina și redirecționarea fluxurilor de mărfuri din această țară prin teritoriul statului nostru.

Pe de altă parte, directorul Serviciului Vamal Igor Talmazan a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă că lupta la frontierele Moldovei cu contrabanda de țigări este dificilă, atâta timp cât teritoriul țării nu vor exista „reguli foarte clar stabilite” menționând că Serviciul Vamal a înaintat mai multe propuneri legislative.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: