La maratonul de vaccinare de la complexul Orheiul Vechi va fi disponibil și serul Sputnik V
Full Article 2 minutes read

La maratonul de vaccinare de la complexul Orheiul Vechi va fi disponibil și serul Sputnik V

Duminică, 4 iulie, la Complexul Cultural Orheiul Vechi, se va desfășura un maraton de vaccinare împotriva coronavirusului. Reprezentanta Centrului pentru Sănătate Publică Orhei Lidia Bordean a precizat pentru NM că doritorii de a fi imunizați vor putea alege între serurile: AstraZeneca, Sinovac și Sputnik V. 

Doritorii de a se imuniza într-un loc pitoresc sunt așteptați la punctul special amenajat de la Complexul Cultural Orheiul Vechi. Aceștia vor avea nevoie doar de buletinele de identitate pentru a beneficia de vaccin.

Contactată de NM, reprezentanta Centrului pentru Sănătate Publică din Orhei, epidemiologul Lidia Bordean, a oferit detalii despre serurile disponbile în cadrul maratonului. Aceasta a precizat că scopul este desfășurarea unei campanii de informare cât mai „calitative”, pentru ca oamenii să înțeleagă importanța imunizării cât mai rapide.

„Vor fi disponibile vaccinurile AstraZeneca, Sinovac și Sputnik V. Serurile sunt depozitate la centrele de sănătate, iar duminică, când se va desfășura maratonul, vom transporta 200 de doze de AstraZeneca, 150 de doze de Sinovac și 100 de doze de Sputnik V la Orheiul Vechi. Acolo vor fi create condiții pentru păstrarea vaccinurilor pe durata zilei. Evenimentul va începe la 12:00, însă nu știm când se va încheia. Dacă va fi cerere mare, vom lucra până când vom termina lotul de vaccinuri. În prezent, sunt peste 14,5 mii de persoane din Orhei vaccinate cu prima doză și puțin peste 8 mii vaccinate cu a doua doză”, a relatat Lidia Bordean.

Amintim că, pe 26 iunie, Ministerul Sănătății a amenajat un punct de vaccinare la vinăria Château Purcari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: