http://imotion.com.ua

La meciul Sheriff-Shakhtar, care se va desfășura la Tiraspol, vor putea asista maximum 6,5 mii de spectatori

Primul meci al echipei Sheriff Tiraspol din cadrul grupelor Ligii Campionilor, care se va desfășura la Tiraspol pe 15 septembrie, va putea găzdui maximum 6,5 mii de spectatori. Decizia de a limita numărul acestora în tribune a fost luată de autoritățile transnistrene, informează, pe 2 septembrie, ТСВ.

Potrivit postului de televiziune, tribunele de pe stadionul Sheriff din Tiraspol, cu o capacitate de 13 mii de spectatori, vor putea fi ocupate doar pe jumătate. Administrația stadionului va marca locurile care nu pot fi ocupate. De asemenea, potrivit deciziei autorităților, toți spectatorii vor trebui să prezinte la intrare biletul pe care este indicat numele complet și un act de indentitate.

Biletele vor fi puse în vânzare de săptămâna viitoare. Acestea vor putea fi procurate la casele stadionului, terminalele de plată sau accesând site-ul de vânzări online. Prețul variază între 10 și 100 dolari, în funcție de sectorul din tribunele Complexului Sportiv Sheriff din Tiraspol.

Cum se vor desfășura următoarele meciuri – cu Inter și Real, deocamdată nu au fost oferite detalii.

***

Sheriff Tiraspol va debuta în grupele celei mai tari competiții intercluburi din lume în fața propriilor suporteri. Pe 15 septembrie, de la ora 19:45, campioana Moldovei va juca acasă cu Shakhtar Donețk, Ucraina.

Pe toată durata meciului spectatorii sunt rugați să respecte măsurile de prevenire a infecției COVID-19, printre care purtarea măștii de protecție sau menținerea distanței sociale.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

La Chișinău a avut loc primul Congres Național al Memoriei. Grosu: „Niciun popor nu-și poate construi viitorul fără a-și onora trecutul”

Pe 28 iunie, la Palatul Republicii din Chișinău, a avut loc primul Congres Național al Memoriei. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, la acest eveniment, dedicat promovării memoriei victimelor represiunilor politice din perioada 1917–1989, au participat reprezentanți ai autorităților și instituțiilor muzeale, cercetători, supraviețuitori ai represiunilor și tineri interesați de trecut.

„Ne-am adunat la acest congres nu doar pentru a evoca un trecut dureros, ci pentru a reafirma o responsabilitate comună – de a păstra vie memoria victimelor regimului comunist totalitar și de a transforma această memorie într-un fundament al demnității și rezilienței noastre ca societate”, a declarat ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun.

Totodată, ministrul a afirmat că, pentru prima dată, curriculumul nou integrează tematica represiunilor comuniste la orele de istorie, într-un volum mai mare. Potrivit ministrului, vor fi oferite manuale, ghiduri pentru profesori, inclusiv în școlile alolingve, stagii de formare pentru cadrele didactice, vor fi organizate concursuri tematice, expoziții digitale, podcasturi, activități extracurriculare, dar și un muzeu virtual în memoria victimelor regimului comunist.

„Victimele regimului comunist din Basarabia nu vor fi uitate. Noi avem datoria morală și civică să vorbim despre ororile și suferințele prin care au trecut toți cei care au avut de suferit în urma acțiunilor represive din 1941, 1949 și 1951. Ca istoric, dar și ca cetățean al Republicii Moldova, sunt mândru că astăzi a avut loc în premieră – primul Congres al Memoriei. Fiind istoric, pot să declar cu toată sinceritatea că niciun popor nu poate construi un viitor, dacă nu-și cunoaște și nu-și onorează trecutul”, a scris pe Facebook, cu referire la eveniment, președintele Parlamentului Igor Grosu.

Congresul a fost organizat sub egida Ministerului Culturii, Ministerului Educației și Cercetării, Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Moldova și a Institutului de Istorie al USM, la inițiativa Consiliului Memoriei, înființat la începutul anului 2025. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, evenimentul își propune să devină o platformă durabilă de dialog și colaborare între supraviețuitorii și descendenții victimelor deportărilor și represiunilor politice din perioada 1917–1989, pe de o parte, și actorii instituționali, civici și academici implicați în promovarea memoriei istorice, pe de altă parte.

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: