La Orhei va fi ridicat un monument în memoria victimelor Holocaustului. Iar în capitală – unul în onoarea lui Nicolae Titulescu
Full Article 2 minutes read

La Orhei va fi ridicat un monument în memoria victimelor Holocaustului. Iar în capitală – unul în onoarea lui Nicolae Titulescu

Executivul a aprobat proiectul de lege pentru edificarea unui monument în memoria victimelor Holocaustului în orașul Orhei. De asemenea, în ședința din 13 octombrie, a fost aprobat proiectul hotărârii de Guvern care prevede ridicarea unui monument în memoria lui Nicolae Titulescu. Acesta va fi amplasat în capitală.

Monumentul în memoria victimelor Holocaustului va fi amplasat pe Aleea monumentelor din strada Vasile Lupu din municipiul Orhei.  Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea și edificarea monumentului, dar și pentru amenajarea terenului aferent, vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare ale bugetului municipiului Orhei.

Potrivit datelor istorice, aproximativ 4000 de evrei din raionul Orhei au fost victime ale genocidului din 1941-1945.

Tot astăzi, a fost aprobat proiectul hotărârii de Guvern care prevede ridicarea unui monument în memoria lui Nicolae Titulescu. Lucrarea ar urma să fie amplasată în Chișinău, în scuarul străzilor Decebal cu N. Titulescu, la inițiativa Fundației Europene Titulescu din România și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”.

Nicolae Titulescu a fost diplomat, jurist, profesor universitar și om politic român. În repetate rânduri a fost ministru al afacerilor străine, dar și ministru plenipotențiar, președinte al Ligii Națiunilor și membru titular al Academiei Române.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: