Le Figaro: Emmanuel Macron va vizita Republica Moldova săptămâna viitoare
Full Article 2 minutes read

Le Figaro: Emmanuel Macron va vizita Republica Moldova săptămâna viitoare

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va merge în vizită în Republica Moldova săptămâna viitoare, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina de la granița flancului estic al NATO, informează publicația Radio Europa Liberă România, cu referire la Le Figaro.

Macron va ajunge marțea viitoare la București, prilej cu care se va întâlni cu soldații francezi mobilizați în România. Miercuri, acesta se va deplasa înspre Chișinău, unde își va reafirma sprijinul față de Moldova, potrivit Palatului Elysee, citat de publicația Le Figaro.

Franța a anunțat că e pregătită să participe la o „operațiune” de deblocare a portului din Odesa pentru a permite exportul de cereale către țările cu nevoi disperate de hrană.

„Suntem la dispoziția partenerilor noștri astfel încât să punem la cale o operațiune ce va permite accesul în siguranță către portul din Odesa – adică astfel încât navele (cu cereale, n.r.) să poată trece în ciuda minelor de pe mare”, a transmis un consilier al președintelui francez.

NM a solicitat un comentariu din partea administrației prezidențiale de la Chișinău. Purtătoarea de cuvânt a instituției Sorina Ștefârță a precizat că nu poate confirma deocamdată această informație.

Amintim că, la sfârșitul lunii mai, președinta R. Moldova Maia Sandu a efectuat o vizită oficială la Paris, unde s-a întâlnit cu omologul său Emmanuel Macron.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: