Legislativul plătește, anual, 1 mln de lei pentru copii xerox. De azi, fiecare deputat va beneficia de propria tabletă
Full Article 2 minutes read

Legislativul plătește, anual, 1 mln de lei pentru copii xerox. De azi, fiecare deputat va beneficia de propria tabletă

Începând cu data de 30 septembrie, fiecare deputat va putea utiliza, în sala de ședințe plenare a Parlamentului, propria tabletă. Speakerul Igor Grosu a precizat că dispozitivele vor permite economisirea de resurse financiare, întrucât, anual, sunt cheltuite circa 1 mln de lei pentru copiile pe hârtie a proiectelor de legi. Despre utilizarea gadgeturilor respective a anunțat în februarie anul trecut secretarul de atunci al Parlamentului, Adrian Albu, însă inițiativa nu a fost pusă în practică până în prezent.

Parlamentarii vor putea vizualiza ordinea de zi a ședințelor, mări și studia proiectele.

„De azi, vom folosi aceste tablete pe care le aveți montate, grație inițiativei colegilor din secretariat. O să vă obișnuiți, sper eu, nimic complicat. Funcționează după principiul touch screen și se afișează ordinea de zi. Puteți mări documentul, cu zoom, puteți deplasa, e aceeași tehnologie pe care o utilizați pe tabletele dvs, pe telefoane. Asta ne va permite, în sfîrșit, să scăpăm de hârtie – Parlamentul cheltuie, anual, dacă nu greșesc, 1 mln de lei pentru a face copii la proiect de legi și a le plasa în sertarele deputaților”, a declarat președintele legislativului.

Igor Grosu a menționat că investiția respectivă a fost făcută acum câțiva ani.

„Haideți să începem să o folosim. Înțeleg că unii vor avea nevoie de o perioadă de tranziție, cel puțin colegii din fracțiunea PAS au decis să renunțăm la hârtie și să trecem la această modalitate foarte eficientă și utilă. (…) Vă încurajez să folosim cât mai util acest instrument, pentru a păstra cât mai mulți copaci”, a mai spus Grosu.

***

Pe 14 februarie 2020, secretarul general al parlamentului Republicii Moldova din acel moment, Adrian Albu, a anunțat că până în data de 31 martie a aceluiași an, plenul parlamentului urma să fie dotat cu 110 tablete. Dispozitivele au rămas neutilizate până în prezent.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: