„Li s-a achitat 4 milioane de lei pentru participarea la 25 de ședințe”. Ceban i-a criticat pe consilierii municipali și pretori
Full Article 2 minutes read

„Li s-a achitat 4 milioane de lei pentru participarea la 25 de ședințe”. Ceban i-a criticat pe consilierii municipali și pretori

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, i-a criticat pe unii dintre consilierii municipali și pretorii care, în opinia sa, se ocupă de politică și de propriile interese. La ședința primăriei din 25 ianuarie, Ceban a spus ce salarii primesc primarul și viceprimarii, precum și cu cât sunt plătiți consilierii pentru participarea la ședințele consiliului municipal.

„În perioada în care mă aflu în funcția de primar, oamenii s-au folosit de bunătatea mea și au crezut că voi tăcea în continuare iar unii își vor face mendrele în primărie, în consiliul municipal, în preturi și regii. De azi înainte voi spune tot adevărul oamenilor și presei. Așa ca toți să cunoască contribuția fiecărui angajat, consilier și ONG care se implică în activitatea primăriei. Despre oamenii care își fac munca deoarece primesc bani publici”, a spus Ceban.

Primarul capitalei a spus că salariul său oficial neimpozitat este de 18 mii de lei iar un viceprimar primește 16 mii de lei, pe când consilierii municipali primesc pentru fiecare ședință CMC 3300 de lei.

Pentru anul 2020 cu 25 de ședințe, consilierilor li s-a achitat 4 milioane 300 lei. Unii consilieri care sunt membri a diverselor comisii primesc lunar un salariu de circa 26 de mii de lei, potrivit primarului.

În același timp, potrivit lui Ceban, ore în șir la ședinței consiliului municipal, consilierii sunt implicați în „polemici, acuzații și își frământă doar fălcile”.

Primarul capitalei i-a criticat pe unii dintre consilierii și pretorii capitalei, spunând că sunt implicați în politică, urmărindu-și propriile interese.

„Vă asigur, majoritatea consilierilor nu știu câte lacuri există în parcul La Izvor, câte proiecte avem pentru copii. Există specialiști care lucrează, dar există pretori care pun doar bețe în roate tuturor. În aceste cazuri, vom lua măsuri ”, a avertizat Ceban.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: