Liderii autoproclamați din Donețk și Lugansk îi cer lui Putin recunoașterea independenței celor două „republici”
Full Article 2 minutes read

Liderii autoproclamați din Donețk și Lugansk îi cer lui Putin recunoașterea independenței celor două „republici”

Liderii autoproclamați ai „Republicii Populare Donețk” („RPD”) și „Republicii Populare Lugansk” (RPL) s-au adresat președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cu solicitarea de a recunoaște regiunile drept „state independente”. Kremlinul nu a reacționat deocamdată la aceste demersuri.

Liderii „RPD” și „RPL” Denis Pușilin și Leonid Pasecinik i-au cerut lui Vladimir Putin să recunoască „independența republciilor” și îi propun președintelui rus să examineze posibilitatea încheierii „unui acord de colaborare” cu Rusia în sfera apărării.

Anterior, așa-numitul „reprezentant al poliției populare” a declarat că „RPL” are nevoie de susținere morală, financiară și militară din partea Rusiei.

„Oamenii care locuiesc aici trebuie să știe că nimeni nu îi va trăda pe la spate, că suntem prieteni… Atunci când vor vedea asta, vom respira mai ușor”, a spus acesta.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinlui Dmitri Peskov a refuzat pe 21 februarie să comenteze posibilitatea unui sprijin militar celor două regiuni ucrainene.

Anterior, Duma de Stat a votat pentru recunoașterea celor două regiuni drept „republici independente”, iar documentul a fost transmis către Președinția rusă pentru examinare. De cealaltă parte, Ucraina s-a adresat Consiliului de Securitate al ONU cu solicitarea de a dezbate inițiativa Dumei de Stat a Rusiei. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitri Kuleba a subliniat că această solicitare contravine acordului de la Minsk și sabotează procesul de reglementare pe cale pașnică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: