Liderul Coreei de Nord i-a promis lui Putin să lupte împreună împotriva imperialiștilor
Full Article 2 minutes read

Liderul Coreei de Nord i-a promis lui Putin să lupte împreună împotriva imperialiștilor

Liderul Coreei de Nord i-a promis lui Vladimir Putin să lupte împreună împotriva imperialiștilor, scrie Agenstvo. Precizările au fost făcute într-un mesaj de felicitare către președintele rus. 

Liderul nord-coreean Kim Jong-un l-a asigurat pe Vladimir Putin de sprijinul său în lupta împotriva „arbitrării feroce a imperialiștilor”. La rândul său, Putin i-a promis liderului Coreei de Nord „să sporească cooperarea”. 

Sursa citată scrie că Kim Jong-un i-a trimis lui Vladimir Putin o felicitare cu ocazia împlinirii a 78 de ani de la eliberarea Coreei de sub trupele japoneze. Liderul Coreei de Nord a scris că atunci „între armatele și popoarele celor două țări s-a stabilit fraternitatea și solidaritatea, care sunt tradiții glorioase ale relațiilor coreene-ruse și care astăzi demonstrează în mod clar invincibilitatea și puterea lor în lupta împotriva arbitrarului feroce și dominația imperialiștilor”. 

În mesaj, Kim Jong-un a dat asigurări că ambele țări se vor sprijini reciproc și a transmis „salutări autorităților, armatei și poporului Rusiei, care s-au angajat în cauza istorică a protejării suveranității, securității și păcii din țară”. 

La rândul său, Putin i-a promis liderului Coreei de Nord „să continue să construiască cooperarea bilaterală în toate domeniile în beneficiul popoarelor noastre”.

Potrivit sursei, la începutul anului 2023, sursele americane au raportat pentru prima dată că Coreea de Nord a furnizat în secret obuze de artilerie Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: