Liderul Crimeei, originar din Bălți, o critică pe Maia Sandu: „A decis să meargă pe urmele Ucrainei”
Full Article 2 minutes read

Liderul Crimeei, originar din Bălți, o critică pe Maia Sandu: „A decis să meargă pe urmele Ucrainei”

Liderul Crimeei Serghei Aksionov, originar din R. Moldova, a comentat o declarație a președintei Republicii Moldova Maia Sandu, după ce șefa statului a anunțat că a promulgat legea care interzice utilizarea simbolurilor războiului, inclusiv panglica Sf. Gheorghe, menționând că „locul acestor simboluri este (…) la coșul de gunoi al istoriei”. În replică, Aksionov a declarat că „în curând locul Maiei Sandu va fi la coșul de gunoi al istoriei”.

„Președintele Maia Sandu a declarat că locul panglicii Sf. Gheorghe este la „coșul de gunoi al istoriei”. A decis să meargă pe urmele Ucrainei. Nu mă îndoiesc că această declarație obraznică va provoca nemulțumiri aprinse în societatea moldovenească”, a spus Aksionov, citat de presa locală.

Liderul Crimeei a acuzat liderii țărilor post-sovietice care pledează pentru interzicerea acestor simboluri de aprinderea spiritelor în societate.

„Au o altă misiune – de a provoca popoarele și de a aprinde focul pe perimetrul frontierelor rusești. Sunt sigur că în viitorul apropiat „la coșul de gunoi al istoriei” va ajunge însăși Sandu – alături de reprezentanții regimului de la Kiev”, a conchis Aksionov.

Amintim că Serghei Aksionov este originar din Bălți, unde a absolvit școala. În prezent, acesta este șef de stat și prim-ministru al Republicii Crimeea, funcție obținută după ce trupele ruse au ocupat peninsula ucraineană.

***

În Moldova au fost interzise semnele care promovează războiul, inclusiv panglica Sfântului Gheorghe. Pe 19 aprilie, președinta țării Maia Sandu a promulgat legea care prevede interzicerea simbolurilor.

Potrivit amendamentului, încălcarea interdicției se va pedepsi cu amenzi de până la 9 000 de lei pentru persoane fizice sau zeci de ore de muncă în folosul comunității și cu amenzi de până la 18 000 mii lei pentru persoane juridice.

NewsMaker vrea să afle care este opinia voastră față interzicerea acestor simboluri. Vă puteți expune opinia prin vot AICI.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: