Liliana Vițu: Consiliul Audiovizualului nu i-a propus SIS să suspende licența celor șase posturi TV
Full Article 2 minutes read

Liliana Vițu: Consiliul Audiovizualului nu i-a propus SIS să suspende licența celor șase posturi TV

Consiliul Audiovizualului (CA) a informat Serviciul de Informații și Securitate (SIS) despre încălcările admise de cele șase canale TV interzise temporar, ​​dar nu a propus suspendarea activității acestora. Declarația a fost făcută de șefa CA, Liliana Vițu, pentru NM.

„(Vorbim despre) toate rezultatele controalelor noastre, despre încălcarea conceptelor de către canalele TV, care au arătat cum conținutul migrează de la un canal TV la altul. Sau despre cum au fost schimbați fondatorii fără aprobarea Consiliului. (…) Vorbim despre ignorarea în mod deliberat a deciziilor Comisiei Situații Excepționale. Sau aveam control asupra disponibilității conținutului local, când am amendat așa-zisul holding Plahotniuc, când există suspiciuni de activitate concentrată. Totul este în deciziile noastre”, a spus Vițu.

Totodată, ea a precizat că CA a transmis informația doar către SIS și nu a propus suspendarea posturilor TV. Potrivit Lilianei Vițu, propunerea de suspendare a activității canalelor a fost aleasă de SIS. Șefa CA a precizat că nu a fost la ședința CSE.

Vițu a mai adăugat că CA transmite cereri și altor autorități. De exemplu, CA a întrebat Consiliul Concurenței cât de competitiv este faptul că unele canale TV fac schimb de conținut între ele, iar Serviciul Fiscal de Stat – despre amenzile pentru operatorii de cablu găgăuzi.

Amintim că pe 30 octombrie, CSE a decis, la propunerea SIS, suspendarea activității a șase canale TV: Orizont TV, ITV, Prime, Canal 2, Canal 3 și Publika TV. Șeful SIS, Alexandru Musteață, a spus că posturile de televiziune ar fi fost implicate în acțiuni de dezinformare, în favoarea persoanelor aflate pe listele de sancțiuni din SUA și UE. El a mai susținut că propunerea SIS a fost acceptată, printre altele, pe baza datelor CA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: