Linella va dona 100 000 de lei spitalului „Toma Ciorbă” și 50 000 de lei Spitalul Clinic Municipal de Urgență
Full Article 2 minutes read

Linella va dona 100 000 de lei spitalului „Toma Ciorbă” și 50 000 de lei Spitalul Clinic Municipal de Urgență

Compania Linella va dona 100 000 de lei spitalului „Toma Ciorbă” și 50 000 de lei Spitalul Clinic Municipal de Urgență pentru a ajuta la consolidarea capacității sistemului medical. 

„Linella se alătură efortului de a susține eroii acestor timpuri, care gestionează la moment criza. Cu această ocazie, Linella invită comunitatea de afaceri să dea mai multe șanse de supraviețuire bolnavilor de virusul COVID-19 prin donații de acest fel”, se anunță într-un mesaj al companiei.

Recent și compania itaxi a anunțat că pune gratuit la dispoziția cadrelor medicale 900 de taxiuri.

Totodată, guvernul a lansat o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea virusului COVID-19. Primăria mun. Chișinău a anunțat ieri, 16 martie că va deschide mai multe conturi bancare pentru a strânge bani pentru combaterea noului tip de coronavirus.

Mai mult, un grup de inițiativă, format din fondatoarea MAD-Aid Victoria Dunford, antreprenorul Anatol Untură și jurista Ana Racu, au pornit o campanie de colectare de fonduri pe platforma Gofundme. Banii colectați vor fi direcționați pentru susţinerea personalului medical implicat în lupta cu pandemia de coronavirus.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:

1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: