Lista produselor autohtone expuse spre vânzare pe raftul magazinelor va fi extinsă și actualizată
Full Article 1 minutes read

Lista produselor autohtone expuse spre vânzare pe raftul magazinelor va fi extinsă și actualizată

Lista produselor autohtone expuse spre vânzare pe raftul rețelelor comerciale va fi extinsă și actualizată. Subiectul a fost abordat în cadrul unei ședințe a Ministerului Agriculturii cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini (FIA) în Republica Moldova

„După exemplul mai multor țări, considerăm că oferirea a minim 51% din lungimea lineara a raftului pentru produsele autohtone, este o acțiune în suportul producătorilor autohtoni și va permite popularizarea consumului local”, a subliniat vice președintele FIA, Gokce Yanasmayan, în cadrul discuțiilor.

În cadrul dialogului, reprezentanții Ministerului Agriculturii au comunicat că în urma solicitărilor, au completat și actualizat lista, inclusiv, au coordonat-o cu asociațiile de profil și a fost transmisă Consiliului economic pe lângă prim-ministru, pentru a fi coordonată cu reprezentanții rețelelor comerciale.

Lista completată și actualizată conține circa 338 de poziții tarifare: fructe și legume proaspete și conservate, produse lactate, ouă, miere, băcănie, carne proaspătă și procesată, produse de brutărie, produse de cofetărie, ulei, băuturi nealcoolice și alcoolice, produse congelate, sosuri, etc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: