Poliția de Frontieră

Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Moldova (DOC)

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova. Prevederile vor intra în vigoare din 23 noiembrie 2020.

Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, până la 22 noiembrie o puteți vizualiza aici: https://bit.ly/3kKzc4l

Lista se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 100 de cazuri la 100.000 populație. Fișa epidemiologică se îndeplinește obligatoriu pentru persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova din lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare.

În dimineața de 20 noiembrie, premierul Ion Chicu a avertizat că, în câteva săptămâni, sistemul medical va fi la limita resurselor de administrare a numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova au fost testate pozitiv aproape 94 de mii de persoane, iar circa 2,1 mii au murit. În ultimele zile au fost confirmate câte 1,4 mii de cazuri noi timp de 24 de ore.

Cea mai gravă situație este în capitală, unde până acum au fost depistate circa 40 de mii de cazuri de infectări și 704 decese. Doar 26,6 mii de pacienți s-au însănătoșit.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: