Litvinenco a sesizat CC. Vrea să afle dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate concomitent cu alegeri prezidențiale anticipate
Full Article 1 minutes read

Litvinenco a sesizat CC. Vrea să afle dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate concomitent cu alegeri prezidențiale anticipate

Deputatul Sergiu Litvinenco a depus o sesizare la Curtea Constituțională pentru a afla dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate concomitent cu alegeri prezidențiale anticipate, în cazul în care șeful statului își dă demisia.

„Acest lucru, din punctul nostru de vedere, este posibil conform prevederilor constituționale. De asta am și întrebat Curtea Constituțională dacă și ea susține această poziție, conform căreia aceste alegeri pot fi desfășurate concomitent. Condiția este ca Igor Dodon să-și dea demisia. Astfel, deschide cale organizării alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu alegeri prezidențiale anticipate”, a declarat Litvinenco.

„Dacă Igor Dodon a fost sincer atunci când a spus că vrea alegeri anticipate pentru a scăpa țara de Plahotniuc și Șor și nu a fost o declarație populistă și/sau pentru a șantaja partenerii de coaliție din PD, ar trebui să analizeze serios această opțiune”, a mai spus Litvinenco.

Menționăm că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie. O hotărâre în acest sens a fost votată de către parlament.

Am depus acum câteva clipe o sesizare la Curtea Constituțională privind interpretarea prin coroborare a dispozițiilor…

Gepostet von Sergiu Litvinenco am Mittwoch, 27. Mai 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: