Litvinenco, către deputații BCS: „Această moțiune nici nu trebuia să ajungă să fie dezbătută, e o scamatorie”
Full Article 2 minutes read

Litvinenco, către deputații BCS: „Această moțiune nici nu trebuia să ajungă să fie dezbătută, e o scamatorie”

„Această moțiune nici nu trebuia să ajungă să fie dezbătută, e o scamatorie”, a comunicat Litvinenco, în fața deputaților.

„Sunteți într-un gând cu toți oligarhii fugari. (…) Din punctul meu de vedere, Procuratura și-a recăpătat independența pe care nu a avut-o niciodată. Toate grupările oligarhice sunt investigate. Este asta semn al pierderii independenței? Nu cred că cetățenii sunt de acord cu asta”, a spus ministrul.

Litvinenco a avut și un mesaj către cetățeni: „Hoții vor ajunge la pușcărie, dar noi trebuie să respectăm legea. Noi vrem ca acești hoți să fie condamnați corect, ca să nu poată scăpa”, a menționat el.

Întrebat de BCS dacă își va da demisia de onoare, Litvinenco a spus: „Voi pleca din funcție atunci când toți hoții din această țară vor fi trași la răspundere, iar averea lor – confiscată”.


Potrivit textului moțiunii, pe parcursul unui an, partidul de guvernământ a făcut tot posibilul să subjuge ideea de justiție independentă, iar ministerul Justiției ar fi creat un sistem prin care anumiți procurori sau judecători acționează doar la directivele prețioase ale partidului-stat sau a exponentului său de la Ministerul Justiției.

Prin moțiunea înaintată se solicită:

1.Restabilirea statului de drept prin înaintarea acțiunilor privind declararea nuli-tății actelor de numire în funcție a procurorilor-șefi în diferite subdiviziuni a Procuraturii din cauza planării suspiciunilor rezonabile privind trucarea concursurilor.

2.Scoaterea de sub control politic a sistemului procuraturii prin modificarea legislației, unde ministrul justiției să fie exclus din componența Consiliului Superior al Procurorilor.

3.Reevaluarea proceselor pornite de reformă în justiție prin prisma excluderii factorului politic de influențe nejustificate și asigurarea unui proces transpa-rent de transformări pozitive în justiție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: