VIDEO Anatolie Nosatîi, după întrevederea cu omologul său român: „Republica Moldova își dorește o armată bine dotată”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Anatolie Nosatîi, după întrevederea cu omologul său român: „Republica Moldova își dorește o armată bine dotată”

Republica Moldova își dorește o armată bine echipată, dotată, cu militari pregătiți conform standardelor internaționale, a declarat ministrul Apărării Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, în urma unei întrevederi bilaterale, cu omologul său român, Vasile Dîncu. El a mai spus că militarii moldoveni trebuie să fie capabili de a îndeplini misiunea de apărare a integrității suveranității naționale și să participe cu succes în cadrul exercițiilor internaționale și misiunilor de menținere a păcii.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre  proiectele comune derulate în Armata Națională, succesele înregistrate precum și necesitățile actuale ale instituției noastre de apărare.

„Am făcut schimb de opinii privind evoluțiile crizei majore în bazinul Mării Negre și în Ucraina. Am accentuat sprijinul partenerilor, în special, a României, în realizarea obiectivelor de modernizare a armatei naționale”, a spus Nosatîi.

Ministrul moldovean a mai subliniat că de-a lungul anilor ministerul apărării al României ne-a acordat asistență semnificativă în derularea eforturilor de transformare a Armatei naționale.

„Parteneriatul moldo-român pe domeniul de apărare a fost marcat prin realizări și angajamente, un spectru larg de activități bilaterale și inițiative comune, realizate și prin prisma relațiilor internaționale în interesul celor două state”, a accentuat Anatoie Nosatîi.

La rândul său, ministrul apărării din România, Vasile Dîncu a remarcat că vizita sa la Chișinău are loc într-un context de securitate regional „extrem de delicat”.

„Am agreat împreună să ne bucurăm de o mai bună colaborare în câteva domenii diz zona securității și apărării – să îmbunătățim învățământul militar. Recent am ratificat un nou acord în acest domeniu. Sperăm în utilizarea unui nou capital uman din România pentru a moderniza structurile Armatei Naționale din Republica Moldova. Reconfirmăm sprijinul nostru pentru consolidarea capacității de apărare a Republicii Moldova”, a declarat Vasile Dîncu.

Amintim că miniștrii Apărării al României și Germaniei au venit pe 1 octombrie într-o vizită oficială la Chișinău. Ministrul german Christine Lambrecht, a declarat că va intensifica ajutorul pentru Republica Moldova, inclusiv va ajuta țara noastră să achiziționeze drone militare și alte echipamente.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: