VIDEO Anatolie Nosatîi, după întrevederea cu omologul său român: „Republica Moldova își dorește o armată bine dotată”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Anatolie Nosatîi, după întrevederea cu omologul său român: „Republica Moldova își dorește o armată bine dotată”

Republica Moldova își dorește o armată bine echipată, dotată, cu militari pregătiți conform standardelor internaționale, a declarat ministrul Apărării Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, în urma unei întrevederi bilaterale, cu omologul său român, Vasile Dîncu. El a mai spus că militarii moldoveni trebuie să fie capabili de a îndeplini misiunea de apărare a integrității suveranității naționale și să participe cu succes în cadrul exercițiilor internaționale și misiunilor de menținere a păcii.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre  proiectele comune derulate în Armata Națională, succesele înregistrate precum și necesitățile actuale ale instituției noastre de apărare.

„Am făcut schimb de opinii privind evoluțiile crizei majore în bazinul Mării Negre și în Ucraina. Am accentuat sprijinul partenerilor, în special, a României, în realizarea obiectivelor de modernizare a armatei naționale”, a spus Nosatîi.

Ministrul moldovean a mai subliniat că de-a lungul anilor ministerul apărării al României ne-a acordat asistență semnificativă în derularea eforturilor de transformare a Armatei naționale.

„Parteneriatul moldo-român pe domeniul de apărare a fost marcat prin realizări și angajamente, un spectru larg de activități bilaterale și inițiative comune, realizate și prin prisma relațiilor internaționale în interesul celor două state”, a accentuat Anatoie Nosatîi.

La rândul său, ministrul apărării din România, Vasile Dîncu a remarcat că vizita sa la Chișinău are loc într-un context de securitate regional „extrem de delicat”.

„Am agreat împreună să ne bucurăm de o mai bună colaborare în câteva domenii diz zona securității și apărării – să îmbunătățim învățământul militar. Recent am ratificat un nou acord în acest domeniu. Sperăm în utilizarea unui nou capital uman din România pentru a moderniza structurile Armatei Naționale din Republica Moldova. Reconfirmăm sprijinul nostru pentru consolidarea capacității de apărare a Republicii Moldova”, a declarat Vasile Dîncu.

Amintim că miniștrii Apărării al României și Germaniei au venit pe 1 octombrie într-o vizită oficială la Chișinău. Ministrul german Christine Lambrecht, a declarat că va intensifica ajutorul pentru Republica Moldova, inclusiv va ajuta țara noastră să achiziționeze drone militare și alte echipamente.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: