LIVE Are loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României
Full Article 2 minutes read

LIVE Are loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României

Astăzi, la Chișinău, are loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. Potrivit reprezentanților Guvernului țării noastre, vor fi semnate o serie de acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii.

Printre acestea se regăsesc acordul privind construirea unui nou pod peste Prut la Ungheni, programul de asistență financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro și eliminarea tarifelor de roaming.

Anterior, prim-ministra Natalia Gavrilița a explicat poziția Guvernului privind utilizarea grantului de 100 de milioane de euro pe care urmează să-l ofere România. Potrivit ei, proiectele spre care vor merge banii, urmează să fie convenite de ambele părți în discuții ulterioare.

„Eu vă pot spune acum care este intenția noastră pentru acești bani. În primul rând, ne dorim ca cea mai mare parte din această sumă să suplinească sumele alocate Fondului de Dezvoltare Regională și Locală, pornit de Guvern acum câteva luni. Aceste investiții vor genera și dezvoltare economică, și noi locuri de muncă, pentru că, pe lângă fondurile suplimentare pentru drumuri, pe care primarii le-au primit în noul buget, vor exista fonduri mult mai mari pe care primăriile le vor putea accesa din programul Satul European, spre beneficiul locuitorilor”, a declarat Natalia Gavrilița

Alte proiecte care ar urma să fie finanțate din acest grant ar putea fi lucrări de restaurare a Teatrului Național și Sălii cu Orgă și alte incinte culturale, precum și proiecte în domeniul mass-media.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: