VIDEO Maia Sandu, conferință de presă comună cu Roberta Metsola, președinta Legislativului UE
Full Article 1 minutes read

VIDEO Maia Sandu, conferință de presă comună cu Roberta Metsola, președinta Legislativului UE

Președinta R. Moldova Maia Sandu susține o conferință de presă împreună cu Roberta Metsola, Președinta Legislativului UE. Anterior, șefa statului a ținut un discurs în Parlamentul European.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit azi cu reprezentanții mai multor grupuri politice din Parlamentul European: Grupul Partidului Popular European, Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană și Grupul Renew Europe.

În cadrul întrevederilor, oficialii au făcut un schimb de opinii despre situația de securitate din regiune în contextul războiului purtat de Federația Rusă în Ucraina și au discutat agenda de reformare a țării noastre. De asemenea, șefa statului le-a prezentat europarlamentarilor viziunea echipei de guvernare privind parcursul european al Republicii Moldova. „Le-am mulțumit deputaților europeni pentru rezoluția Parlamentului European din 5 mai 2022, care a recomandat acordarea, pentru țara noastră, a statutului de țară candidată la aderare. Cu susținerea statelor membre ale UE, Republica Moldova va avansa mai rapid pe calea reformelor și poate deveni astfel un pol de stabilitate în regiune”, a spus Președinta Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: