LIVE Marș de 8 martie: „Femeile între pace și război”
Full Article 1 minutes read

LIVE Marș de 8 martie: „Femeile între pace și război”

Pe 8 martie, Organizația „Femei pentru Femei” organizează un marș al solidarității pentru a celebra această zi în mod feminist, în spirit de solidaritate cu femeile din Ucraina și unitate împotriva războiului, agresiunii, nedreptății, discriminării.

La eveniment este prezent și secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, care a menționat că participă în mod tradițional, în fiecare an, la acest marș al solidarității.

Ziua Internațională a Femeii (denumită generic Ziua Femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a scoate în evidență atât realizările sociale, politice și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU.

În data de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în 60 de state, în unele țări fiind declarată prin lege zi liberă. De 8 martie, de regulă, femeilor și fetelor li se dăruiesc cadouri, flori sau alte atenții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: