LIVE Protest cu microbuze în centrul capitalei. Ce-i nemulțumește pe transportatori?
Full Article 2 minutes read

LIVE Protest cu microbuze în centrul capitalei. Ce-i nemulțumește pe transportatori?

Mai multe companii de transport și-au adus joi, 15 februarie, microbuzele și autobuzele în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Aceștia protestează, din nou, față de noul Cod al Transportului. Urmărește evenimentul, în direct pe NM.

LIVE Protest cu microbuze în centrul capitalei. Ce-i nemulțumește pe transportatori?

LIVE Protest cu microbuze în centrul capitalei. Ce-i nemulțumește pe transportatori?

Amintim că președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat pe 14 februarie că asociația va organiza un nou protest, în centrul capitalei, pe 15 februarie. Transportatorii urmează să își parcheze mijloacele de transport în perimetrul intersecțiilor cu str. Bănulescu Bodoni și str. Pușkin, pe benzile extreme de dreapta.

În condițiile în care în piața din fața Guvernului sunt instalate, până în prezent, mai multe echipamente și utilaje pentru distracții, APOTA a declarat că își va prezenta poziția față de inițiativa guvernării la Arcul de Triumf.

Amintim că transportatorii i-au cerut președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și președintelui Comisiei parlamentare Economie, buget, finanțe, domnului, Radu Marian, la sfârșitul anului trecut, să înainteze amendamente la proiectul de modificare a Codului transporturilor rutiere, în conformitate cu proiectul elaborat de APOTA. În caz contrar, susțineau atunci transportatorii, își vor rezerva dreptul de a nu ieși pe rute, dar de a protesta regulat în PMAN și în 2024. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: