LIVE Socialiștii intră în cursa pentru fotoliul de primar al capitalei. Cine este candidatul?
Full Article 2 minutes read

LIVE Socialiștii intră în cursa pentru fotoliul de primar al capitalei. Cine este candidatul?

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, că candidatul formațiunii politice la funcția de primar general al municipiului Chișinău, pentru alegerile din toamnă, este deputatul Adrian Albu. Socialiștii susțin că decizia a fost luată de Comitetul Executiv al PSRM.

De menționat că, anterior, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, a declarat că „în alegerile din această toamnă, bătălia de bază va fi între PSRM și partidul de guvernare al Maiei Sandu”. Pe 23 mai, socialistul Vlad Batrîncea a spus că Partidul Socialiștilor își va anunța candidatul la funcția de primar al Chișinăului în următoarele săptămâni. „Este domnul Dodon și eu”, a menționat el, referindu-se la candidații examinați de partid. Recent, însă, fostul președinte de țară a declarat că nu va candida pentru funcția de edil al capitalei.

De menționat că alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă, pe data de 5 noiembrie.

Politicienii care au anunțat deja că vor candida: 

  • Partidul Puterea Oamenilor l-a desemnat pe Ruslan Codreanu drept candidat la funcția primar al municipiului Chișinău. Decizia a fost luată pe 22 octombrie 2022.
  • Candidatul Partidului Acasă Construim Europa, fondat și condus de către fostul șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc care în prezent este cercetat penal în mai multe dosare penale, este vicepreședinta formațiunii Tatiana Bordeianu.
  • Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate este actualul deputat Lilian Carp.
  • Din partea Mișcării social-politice Liga Orașelor și Comunelor va candida activistul civic Mihail Bagas.
  • Iar Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) va fi reprezentat de Ion Bulgac, fondator al organizației Tinerilor CUB.
  • Platforma Demnitate și Adevăr (DA) l-a desemnat pe Victor Chironda la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.
  • În timp ce Partidul Liber (PL) va fi prezentat de Ion Purice.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: