„Sunt doi candidați”. Batrîncea a dat numele persoanelor examinate de PSRM pentru funcția de primar al capitalei 
Full Article 2 minutes read

„Sunt doi candidați”. Batrîncea a dat numele persoanelor examinate de PSRM pentru funcția de primar al capitalei 

Socialistul Vlad Batrîncea a spus că Partidul Socialiștilor își va anunța candidatul la funcția de primar al Chișinăului în următoarele săptămâni. „Este domnul Dodon și eu”, a menționat Batrîncea, referindu-se la candidații examinați de partid. 

Sunt doi candidați care la ziua de azi au fost discutați cel puțin la Consiliul Republican, este domnul Dodon și eu”, a precizat Batrîncea, la Novaia Nedelea de la TV8.

„Credem că în următoarele câteva săptămâni nu doar vom anunța, dar și vom prezenta candidatul”, a ținut să precizeze președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

***

Precizăm că alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă. Data exactă nu a fost stabilită, însă sunt luate în calcul datele de 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Pe 18 mai, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Igor Dodon declara că „în alegerile din această toamnă, bătălia de bază va fi între PSRM și partidul de guvernare al Maiei Sandu”. Alți candidați, potrivit lui Dodon, nu au șanse să treacă în turul II.

Partidul Acțiune și Solidaritate își va anunța candidatul nu mai târziu de 11-12 iunie. Precizările au fost făcute, pe 22 mai, de deputatul partidului Lilian Carp.

Primarul actual al capitalei Ion Ceban a anunțat deja că va candida pentru al doilea mandat. Acesta a devenit primar al capitalei în timp ce era membru al PSRM. Ulterior, acesta și-a suspendat statutul și a precizat că va fi primar independent de forțele politice. Pe 17 ianuarie 2023, Ceban și-a înregistrat propriul partid – Mișcarea Alternativa Națională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: