LIVE Un an de război. La Ambasada Ucrainei de la Chișinău are loc un eveniment de comemorare a victimelor
Full Article 2 minutes read

LIVE Un an de război. La Ambasada Ucrainei de la Chișinău are loc un eveniment de comemorare a victimelor

La Ambasada Ucrainei din Republica Moldova are loc un eveniment de comemorare. De menționat că astăzi, 24 februarie, se împlinește un an de la invazia rusă în Ucraina.

Evenimentul este organizat de Ambasada Ucrainei de la Chișinău.

 

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, circa un milion de cetățeni ucraineni au intrat în Republica Moldova de la începutul războiului.

Din totalul de cetățeni ucraineni intrați în țara noastră, 833 557 ucraineni au ieșit din Republica Moldova.

La data de 22 februarie 2023 pe teritoriul Republicii Moldova continuau să se afle 104 011 ucraineni, dintre care 48 417 minori, 38 614 femei și 16 980 bărbați.

De cealaltă parte, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că a primit notificări de la agenții economici despre angajarea a 992 cetățeni din Ucraina. 723 dintre aceștia sunt femei și 269 bărbați.

De menționat că astăzi președintele ucrainean Vladimir Zelenski va susține declarații în fața jurnaliștilor, la un an de la invazia rusă în Ucraina. „Februarie. Anul invincibilității”, se numește conferința anunțată de Zelenski.

Potrivit datelor Oficiului Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, de la începutul războiului în Ucraina s-au înregistrat 7 200 de morți printre civili, inclusiv peste 400 de copii. Circa 11 800 au fost răniți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: