VIDEO Un grup de veterani de război a protestat în fața reședinței de stat de la Condrița

Un grup de veterani ai războiului de la Nistru au inițiat un protest în apropierea reședinței prezidențiale de la Condrița. Aceștia au cerut demisia lui Igor Dodon, pe motiv că „a trădat țara” când a participat la întâlnirea cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și l-a numit pe acesta „președintele Transnistriei”.

Manifestanții au adus cu ei pancarte cu inscripția „Trădător de țară”, „Dodon la pușcărie” și „Iuda”.

„Noi am venit să ne revoltăm față de așa-zisul președinte, care ne-a scuipat în suflet. Am fost peste 200 de persoane și am ținut piept la răboiul de la Nistru. Am venit să îi spunem că este un trădător de țară, că a primit aici trădătorul din Transnistria. Să plece din codrii Moldovei, pentru că aici a fost domnitor Ștefan cel Mare, să se ducă la Sadova”, a spus unul dintre manifestanți.

Manifestanții au adus cu ei și o pungă neagră cu calendar, amintind de imaginile surprinse cu camera ascunsă din timpul întâlnirii dintre Igro Dodon și fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc. Aceștia l-au agățat de poarta spre vila prezidențială.

Manifestația a fost transmisă în direct de liderul partidului „Democrația acasă”, Vasile Costiuc.

https://www.facebook.com/PartidulDemocratiaAcasa/videos/315447549827988/?v=315447549827988

Amintim că, în timpul declarațiilor pentru presă după întâlnirea din 28 iulie cu Vadim Krasnoselski, Igor Dodon l-a numit pe acesta „președintele Transnistriei”. Într-o reacție ulterioară, reprezentanții administrației prezidențiale au explicat că expresia utilizată de către președintele Igor Dodon în cadrul întâlnirii din 28 iulie cu liderul transnistrean „țin de un context exclusiv protocolar”.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: