VIDEO Un grup de veterani de război a protestat în fața reședinței de stat de la Condrița
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un grup de veterani de război a protestat în fața reședinței de stat de la Condrița

Un grup de veterani ai războiului de la Nistru au inițiat un protest în apropierea reședinței prezidențiale de la Condrița. Aceștia au cerut demisia lui Igor Dodon, pe motiv că „a trădat țara” când a participat la întâlnirea cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și l-a numit pe acesta „președintele Transnistriei”.

Manifestanții au adus cu ei pancarte cu inscripția „Trădător de țară”, „Dodon la pușcărie” și „Iuda”.

„Noi am venit să ne revoltăm față de așa-zisul președinte, care ne-a scuipat în suflet. Am fost peste 200 de persoane și am ținut piept la răboiul de la Nistru. Am venit să îi spunem că este un trădător de țară, că a primit aici trădătorul din Transnistria. Să plece din codrii Moldovei, pentru că aici a fost domnitor Ștefan cel Mare, să se ducă la Sadova”, a spus unul dintre manifestanți.

Manifestanții au adus cu ei și o pungă neagră cu calendar, amintind de imaginile surprinse cu camera ascunsă din timpul întâlnirii dintre Igro Dodon și fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc. Aceștia l-au agățat de poarta spre vila prezidențială.

VIDEO Un grup de veterani de război a protestat în fața reședinței de stat de la Condrița VIDEO Un grup de veterani de război a protestat în fața reședinței de stat de la Condrița

VIDEO Un grup de veterani de război a protestat în fața reședinței de stat de la Condrița

Manifestația a fost transmisă în direct de liderul partidului „Democrația acasă”, Vasile Costiuc.

Veteranii protestează la Condrița.

Posted by Democrația Acasă on Friday, 31 July 2020

Amintim că, în timpul declarațiilor pentru presă după întâlnirea din 28 iulie cu Vadim Krasnoselski, Igor Dodon l-a numit pe acesta „președintele Transnistriei”. Într-o reacție ulterioară, reprezentanții administrației prezidențiale au explicat că expresia utilizată de către președintele Igor Dodon în cadrul întâlnirii din 28 iulie cu liderul transnistrean „țin de un context exclusiv protocolar”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: