Localitățile afectate anul trecut de ploi ar putea primi 5,2 mln de lei
Full Article 2 minutes read

Localitățile afectate anul trecut de ploi ar putea primi 5,2 mln de lei

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) propune alocarea sumei de circa 5,2 milioane de lei, din Fondul de Intervenție al Guvernului, către primăriile localităților care au avut de suferit cel mai mult în urma intemperiilor din anul 2020. Inițiativa a fost prezentată în cadrul ședinței din 25 martie, care a fost prezidată de către prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

În urma analizării tuturor solicitărilor venite din partea comisiilor teritoriale, membrii CSE au examinat și înaintat spre aprobare Cabinetului de miniștri propunerea de a aloca circa 5,2 milioane de lei, din Fondul de Intervenție al Guvernului, către primăriile localităților care au avut de suferit cel mai mult în urma intemperiilor din anul 2020.

Printre localitățile cele mai afectate se numără satul Coșernița din raionul Florești, satele Mileștii Mici, Zâmbreni, Țipala, Cigârleni, Puhoi și Ruseștii Noi din raionul Ialoveni, satele Baccealia și Tocuz din raionul Căușeni, dar și satul Cenac din raionul Cimișlia.

Sumele aprobate de membrii Comisiei pentru Situații Excepționale ar urma să fie destinate pentru reabilitarea mai multor porțiuni de drumuri locale și a podurilor care au fost grav avariate în urma ploilor torențiale din lunile iunie, iulie și octombrie ale anului trecut.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: