Locuitorii din apropierea regiunii Nagorno-Karabah își incendiază locuințele (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Locuitorii din apropierea regiunii Nagorno-Karabah își incendiază locuințele (VIDEO)

Mai mulți locuitori ai raioanelor Republicii nerecunoscute Nagorno-Karabah, care ar urma să fie anexate Azerbaidjanului în conformitate cu acordul trilateral semnat de autoritățile armene, azere și ruse, și-au incendiat casele, scrie BBC.

Potrivit corespondenților BBC, pe drumul dinspre raionul Kelibadjar spre orașul armean Vardenis, joi noapte, s-au format ambuteiaje din sute de mașini. Asta după ce, locuitorii regiunilor din preajma Nagorno Karabah au început să plece de acolo, luându-și cu ei lucrurile personale și animalele domestice. Unii dintre ei și-au dat foc la case înainte de plecare.

Pe rețelele de socializare au apărut înregistrări video și fotografii din care se vede cum oamenii își incendiază locuințele.

Cu puțin timp în urmă, în regiune au ajuns trupele rusești de menținere a păcii, în coformitate cu acordul trilateral semnat de autoritățile celor trei țări. De asemenea, pe teritoriul Azerbaidjanului va fi creat un centru ruso-turc privind reglementarea conflictului din Nagorno-Karabah.

Potrivit acordului, Armenia trebuie să întoarcă Azerbaidjanului regiunile care intrau în compenența așa-numitei „centurii de siguranță” a Karabahului. Premierul armean Nicol Pașinean a declarat că acordul respectiv nu înseamnă o înfrângere pentru Erevan. Cu toate acestea, în capitala Armeniei au izbucnit proteste în urma semnării înțelegerii, iar manifestanții cer demisia prim-ministrului și anularea acordului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: