Locuitorii Israelului vor putea călători doar în trei state, inclusiv Republica Moldova, fără a fi plasați în carantină la întoarcere
Full Article 2 minutes read

Locuitorii Israelului vor putea călători doar în trei state, inclusiv Republica Moldova, fără a fi plasați în carantină la întoarcere

Din 16 august, locuitorii statului Israel vor putea călători doar în 10 state, inclusiv Republica Moldova, fără a sta în carantină la întoarcere, informează The Times of Israel pe 9 august. Cu toate acestea, majoritatea destinațiilor nu sunt accesibile din cauza pandemiei; Austria, Cehia și Moldova sunt singurele țări pe care le pot vizita în această perioadă israelienii, potrivit ghidului publicat, duminică, de Ministerul Sănătății de la Ierusalim.

În ghidul elaborat de Ministerul Sănătății din Israel, țările sunt împărțite în trei categorii: galbenă – cele cu un număr mic de infectări cu COVID-19 (la întoarcere din aceste state, persoanele trebuie să se izoleze doar pentru 24 de ore sau până la obținerea rezultatului negativ la testul Covid), portocalie – cu o incidență mai mare de cazuri noi (la întoarcere din aceste țări, este obligatorie izolarea pentru 7 zile) și roșie – către care este interzisă călătoria, cu excepția cazurilor în care persoanele obțin un permis special din partea autorităților.

Lista statelor din zona galbenă include: Austria, Australia, Hong Kong, Ungaria, Taiwan, Noua Zeelandă, China, Singapore, Cehia și Republica Moldova. Totuși, doar Austria, Cehia și Moldova permit intrarea turiștilor din Israel (cu excepția persoanelor cu dublă cetățenie).

Lista roșie include: Bulgaria, Brazilia, Georgia, Mexic, Spania și Turcia.

***

De la începutul pandemiei, în Israel au fost depistate peste 900 de mii de infectări și circa 6,5 mii de decese. În ultimele 24 de ore, peste 1 600 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: