Lucrări de peste 4,2 mln EUR pentru construcția taberei militare la Băcioi: vor fi două obiecte de infrastructură militară
Full Article 2 minutes read

Lucrări de peste 4,2 mln EUR pentru construcția taberei militare la Băcioi: vor fi două obiecte de infrastructură militară

Ministerul Apărării este în așteptarea unor oferte, începând cu 5 februarie 2024, pentru a începe lucrările de construcție a taberei militare din comuna Băcioi. Autoritățile planifică să construiască în suburbia municipiului Chișinău două obiecte de infrastructură militară și sunt gata să plătească 82 250 000 MDL (peste 4,2 milioane EUR) pentru efectuarea lucrărilor. 

Operatorii economici interesați sunt invitați să participe la procedura de achiziție privind prestarea/executarea serviciilor de proiectare și lucrări.

„Ofertele ce depășesc cu 30% valoarea estimată a achiziției nu vor fi acceptate”, au menționat reprezentanții Ministerului Apărării. 5 februarie -16 februarie 2024 este perioada de depunere a ofertelor.

Menționăm, la ședința Guvernului din 31 ianuarie va fi aprobat proiectul cu privire la alocarea terenului pentru tabăra militară. Guvernul va hotărî să transmită două terenuri – proprietate publică a statului – situate în extravilanul comunei Băcioi. Primul – din gestiunea Ministerului Agriculturii în gestiunea Ministerului Apărării, terenul cu suprafața de 7,6 ha, și al doilea – din gestiunea Ministerului Educației în gestiunea Ministerului Apărării, terenul cu suprafața de 18,6993 ha.

În nota informativă se menționează că „în conlucrare cu partenerii de dezvoltare, experții militari din SUA și România, a fost elaborat studiul-concept și studiul de fezabilitate privind proiectul de reconstrucție și amenajare a Taberei Militare Permanente 136 (extravilanul com. Băcioi)”.

Amintim, în iulie 2023, Parlamentul a aprobat un proiect de lege cu privire la construcția unei tabere militare moderne de la zero, în comuna Băcioi. Proiectul a fost susținut de 55 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: