Ludmila Botnari este noul director interimar al FISC-ului. Ce știm despre ea
Full Article 2 minutes read

Ludmila Botnari este noul director interimar al FISC-ului. Ce știm despre ea

Ludmila Botnari este noul director interimar al Serviciului Fiscal de Stat. Aceasta îl va înlocui pe Serghei Pușcuța, care a preluat funcția de ministru al Finanțelor. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituției, Ludmila Botnari are o experiență de aproximativ 25 de ani în administrarea fiscală, iar anterior a fost director interimar adjunct al instituției. 

Aceasta a fost prezentată echipei de către fostul director al instituției, Serghei Pușcuța.

Ce cunoaștem despre Ludmila Botnari

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Serviciului Fiscal, Ludmila Botnari are 48 de ani. După absolvirea Academiei de Studii Economice din Moldova, aceasta a lucrat timp de șase ani în orașul Călărași.

În 1994 aceasta se mută la Chișinău și se angajează în calitate de inspector fiscal. Până în anul 2000 Botnari avansează, devenind inspector fiscal superior de stat, apoi inspector fiscal principal de stat, șef al Secției nr.1 deservirea contribuabililor a DAF Rîșcani a IFS m.Chișinău și ulterior șef Direcție administrare fiscală Rășcani.

Din 2000 până în 2006, Ludmila Botnari a activat în calitate de inspector fiscal principal de stat al Secției nr.1 deservirea contribuabililor, șef al Secției nr.2 deservirea contribuabililor, șef al Direcției control fiscal a OF Rîșcani a IFS, mun.Chișinău.

Între anii 2006 și 2008 va ocupa funcția de șef adjunct al Direcției administrarea contribuabililor mari, apoi șef al Direcției administrarea contribuabililor mari și, în final, șef al Direcției administrare fiscală – Inspectoratul Fiscal Principal de Stat.

Până în 2009, timp de un an, ocupă funcția de prim-șef adjunct al Inspectoratului Fiscal de Stat, mun.Chișinău.

Între anii 2009 și 2013 este șef adjunct interimar al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat – șef interimar al Inspectoratului Fiscal de Stat, mun.Chișinău, șef al Inspectoratului Fiscal de Stat, mun.Chișinău.

În 2013 este numită șefă a Inspectoratului Fiscal de Stat, raionul Ialoveni, însă va rămâne în funcție puțin timp. Tot în 2013 preia funcția de șef al Direcției generale a marilor contribuabili, șef al Direcției generale administrarea contribuabililor mari a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

În iunie 2017 este numită director adjunct interimar al Serviciului Fiscal de Stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: