Lukașenko, cu vestă antiglonț și armă în mână. A aterizat cu elicopterul la reședința de stat, spre care se îndreptau protestatarii
Full Article 2 minutes read

Lukașenko, cu vestă antiglonț și armă în mână. A aterizat cu elicopterul la reședința de stat, spre care se îndreptau protestatarii

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a venit cu elicopterul la reședința sa – Palatul Independenței. Presa din Belarus a publicat două înregistrări video din care se vede că șeful statului a purtat vestă antiglonț.

x

Circa 100 000 de manifestanți au participat pe 23 august la un protest în centrul orașului Minsk. Oamenii au scandat „Tribunalul”, „Ieși și numără!”, „Ucigași!” și „Rusșine!”. Ulterior, o parte dintre demonstranți s-a îndreptat spre reședința de stat a președintelui Alexandr Lukașenko, însă forțele de ordine le-au blocat calea. Mai târziu, la reședința șefului statului a ajuns un elicopter, iar canalul de Telegram NEXTA a scris că președintele este evacuat.

Ulterior, agenția BelTA a publicat o înregistrare video din care se vede că Lukașenko nu a părăsit clădirea, ci dimpotrivă, a aterizat în apropierea acesteia. Liderul belarus a purtat o vestă antiglonț și o armă. Lukașenko a fost însoțit de fiul său de 15 ani, Nicolai, care a purtat la rândul său vestă antiglonț și o armă automată.

Din video se vede cum Lukașenko se apropie de Palatul Independenței. Acesta îi spune cuiva „Lasă-mă” și precizează „Nimeni nu a mai rămas, da?”.

Protestele din Belarus au izbucnit după ce Comisia Electorală Centrală a anunțat că Alexandr Lukașenko a obținut un nou mandat de președinte. Oamenii susțin că scrutinul a fost fraudat și cer demisia șefului statului și organizarea unor alegeri noi.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: