Lukașenko, cu vestă antiglonț și armă în mână. A aterizat cu elicopterul la reședința de stat, spre care se îndreptau protestatarii
Full Article 2 minutes read

Lukașenko, cu vestă antiglonț și armă în mână. A aterizat cu elicopterul la reședința de stat, spre care se îndreptau protestatarii

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a venit cu elicopterul la reședința sa – Palatul Independenței. Presa din Belarus a publicat două înregistrări video din care se vede că șeful statului a purtat vestă antiglonț.

Circa 100 000 de manifestanți au participat pe 23 august la un protest în centrul orașului Minsk. Oamenii au scandat „Tribunalul”, „Ieși și numără!”, „Ucigași!” și „Rusșine!”. Ulterior, o parte dintre demonstranți s-a îndreptat spre reședința de stat a președintelui Alexandr Lukașenko, însă forțele de ordine le-au blocat calea. Mai târziu, la reședința șefului statului a ajuns un elicopter, iar canalul de Telegram NEXTA a scris că președintele este evacuat.

Ulterior, agenția BelTA a publicat o înregistrare video din care se vede că Lukașenko nu a părăsit clădirea, ci dimpotrivă, a aterizat în apropierea acesteia. Liderul belarus a purtat o vestă antiglonț și o armă. Lukașenko a fost însoțit de fiul său de 15 ani, Nicolai, care a purtat la rândul său vestă antiglonț și o armă automată.

Din video se vede cum Lukașenko se apropie de Palatul Independenței. Acesta îi spune cuiva „Lasă-mă” și precizează „Nimeni nu a mai rămas, da?”.

Protestele din Belarus au izbucnit după ce Comisia Electorală Centrală a anunțat că Alexandr Lukașenko a obținut un nou mandat de președinte. Oamenii susțin că scrutinul a fost fraudat și cer demisia șefului statului și organizarea unor alegeri noi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: