(VIDEO) Lukașenko l-a insultat pe Zelenski, după sabotarea unui avion rusesc de spionaj în Belarus
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Lukașenko l-a insultat pe Zelenski, după sabotarea unui avion rusesc de spionaj în Belarus

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenco a venit cu o replică privind o presupusă sabotare a unui avion militar rusesc, în februarie, pe un aerodrom situat în apropiere de Minsk. În timpul comentariului său, liderul de la Minsk l-a numit pe Vladimir Zelenski „gândac”, scrie Meduza.

Alexandr Lukașenco l-a învinuit pe președintele Ucrainei de ceea ce s-a întâmplat la baza aeriană, întrucât, potrivit lui, „asemenea operațiuni nu se desfășoară fără acordul liderului țării”.

„Președintele Zelenski este doar un gândac. Gândac adevărat. Un șobolan care aleargă în jurul Belarusului, trimite oameni și cum am mai spus anterior ne roagă să încheiem un pact de neagresiune. Noi spusem că nu vom ataca. Însă acum, am fost provocați”, a adăugat Lukașenco.

Ulterior, liderul de la Minsk a menționat că nu va ataca Ucraina.

„Dacă crezi că, prin această provocare ne vei implica în război, te înșeli”, a punctat președintele Belarusului.

Totodată, Lukașenko a anunțat că, peste 20 de persoane au fost arestate în Belarus în legătură cu acest incident.

„Trebuie să avem mai multe precizie în definiție. Un act terorist este atunci când rachete sunt lansate de pe teritoriul Belarusului în orașele din Ucraina. Sabotaj – atunci când DRG-urile (Grupurile de sabotaj și recunoaștere) sunt aduse de la granița cu Belarus. Greva asupra aeronavei de observare A-50 este un act antiterorist, săvârșit, de altfel, de partizani locali”, a scris pe Twitter consilierul prezidențial al președintelui Ucrainei, Mihail Podoleak.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: