Lukașenko se declară „gata să lupte alături de ruși împotriva Ucrainei”, însă cu o condiție
Full Article 2 minutes read

Lukașenko se declară „gata să lupte alături de ruși împotriva Ucrainei”, însă cu o condiție

Liderul de la Minsk Alexandr Lukașenko a explicat, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, în ce condiții Belarusul se va implica în războiul din Ucraina, scrie news.zerkalo.

„Sunt gata să lupt împreună cu rușii de pe teritoriul Belarusului doar într-un singur caz deocamdată: dacă măcar un soldat de acolo vine pe teritoriul Belarusului să-mi omoare poporul. Dacă vor comite o agresiune împotriva Belarusului, răspunsul va fi cel mai sever. Iar războiul va căpăta un cu totul alt caracter”, a declarat Lukașenko.

Mai mult, liderul de la Minsk a menționat că acest lucru este valabil nu numai pentru Ucraina, ci și pentru alte țări vecine.

Totodată, Lukașenko i-a explicat, din nou, unui jurnalist BBC de unde se pregătea atacul asupra Belarusului.

„Acestea au fost acțiuni deliberate ale părții ucrainene. Doar că nu știu de ce a fost necesar. În primele minute au fost atacați de pe teritoriul Belarusului. A fost cu câteva minute înainte de începerea operațiunii militare speciale”, a adăugat el.

Președintele Belarusului a refuzat de asemenea să numească agresiunea armatei ruse o „invazie”. El a acuzat autoritățile ucrainene de nerespectarea acordurile de la Minsk și de declanșarea unui război la scară largă.

Lukașenka și-a amintit, de asemenea, vechile sale nemulțumiri: „din 2020, Ucraina a fost de fapt prima care a impus sancțiuni Belarusului, chiar înaintea țărilor occidentale”.

„Nu cred că este o invazie. Aceasta nu este o invazie. Autoritățile ucrainene au provocat această operațiune. Iată acțiuni similare. Am numit doar câteva dintre ele. Atunci a fost necesar să fie de acord cu Rusia că nu va exista un astfel de război. Dar totul avea ca scop, inclusiv prin acordurile de la Minsk, să declanșeze un război”, a declarat Lukașenka. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: