Lumina se ieftinește, din nou. Consumatorii din centrul și sudul țării vor achita cu 42 de bani mai puțin, iar cei de la nord – cu 38
Full Article 2 minutes read

Lumina se ieftinește, din nou. Consumatorii din centrul și sudul țării vor achita cu 42 de bani mai puțin, iar cei de la nord – cu 38

Energia electrică se ieftinește, din nou. Se întâmplă după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, pe 5 iulie, la aproape trei luni de la ultimele modificări, noi tarife la lumină, în baza solicitărilor depuse de Premier Energy și FEE Nord.

Astfel, consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, vor achita 2,57 lei/kWh, cu 42 de bani mai puțin decât tariful actual, în timp ce consumatorii din nordul Moldovei, deserviți de Furnizarea Energiei Electrice (FEE) Nord, vor achita 3,20 lei/kWh. Noul preț este cu 38 de bani mai mic decât cel în vigoare.

„Diminuarea a fost chiar și peste așteptările noastre. Suntem de acord cu prețul propus spre aprobare”, a declarat reprezentantul Premier Energy.

„Vă mulțumim pentru examinarea cererii”, a declarat, la rândul său, reprezentantul FEE Nord.

Precizăm că Premier Energy a propus ANRE-ului un preț de 2,69 lei pentru fiecare kWh, în timp ce FEE Nord a cerut 3,37 lei/kWh.

Noile prețuri vor intra în vigoare odată cu publicarea hotărârii în Monitorul Oficial.

Ultima dată, ANRE a modificat tarifele la energia electrică pe 12 aprilie, curent. Astfel, în prezent, consumatorii casnici din centrul și sudul țării achită 2,99 lei pentru fiecare kWh consumat, în timp ce cei din nordul țării achită 3,58 lei/kWh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: