„M-a acuzat că aș acționa împotriva țării mele”. Vlah solicită dreptul la replică după declarația Maiei Sandu de la postul național de televiziune
Full Article 2 minutes read

„M-a acuzat că aș acționa împotriva țării mele”. Vlah solicită dreptul la replică după declarația Maiei Sandu de la postul național de televiziune

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah a publicat pe 22 martie o adresare către directorul general al Companiei publice „Teleradio-Moldova”, Vlad Țurcanu. Aceasta solicită să îi fie acordat dreptul la replică, după declarația președintei Maia Sandu din cadrul ediției din 17 martie a emisiunii „Bună seara”, moderată de Mircea Surdu. Șefa Executivului de la Comrat a dedus că șefa statului ar fi acuzat-o că „ar acționa împotriva țării”. Contactat de NM, Vlad Țurcanu a menționat că Irina Vlah este binevenită să își spună punctul de vedere.

Nemulțumirea Irinei Vlah este motivată de faptul că, la întrebarea moderatorului „Irina Vlah este un pericol acum pentru securitatea Republicii Moldova? Îi urmăresc declarațiile și uneori mi se pare ușor provocatoare”, președinta țării Maia Sandu a răspuns:

 „Eu nu urmăresc declarațiile ei, însă toți cei care lucrează împotriva Republicii Moldova vor fi sancționați. Și da, noi vom consolida capacitatea instituțiilor, dar și cadrul legal, astfel încât să existe suficiente instrumente pentru a depista, cerceta și sancționa aceste acte care merg împotriva statului R. Moldova, indiferent de cine le comite”.

Irina Vlah a calificat drept acuzație această declarație: „De fapt, Maia Sandu, implicit, m-a acuzat pe mine, cetățeanca republicii Moldova, de faptul că, deținând o funcție publică responsabilă – Bașcana Găgăuziei (Gagauz Yeri), membru al Guvernului Republicii Moldova, aș acționa împotriva țării mele”.

Bașcanul Găgăuziei a făcut apel la Codul Republicii Moldova „Cu privire la serviciile media audiovizuale”, potrivit căruia orice persoană fizică sau juridică care se consideră lezată în drepturile sale în urma difuzării unor programe audiovizuale sau în urma prezentării altor elemente ale serviciilor media audiovizuale, are dreptul la replică.

Astfel, făcând referință la actele normative expuse mai sus, solicit insistent să mi se acorde dreptul la replică în cadrul aceleeași emisiuni „Bună seara” cu Mircea Surdu”, a conchis Vlah.

Contactat de NM, directorul general al companiei publice „Teleradio-Moldova” Vlad Țurcanu a precizat: „Da, am văzut declarația dnei Vlah. Am discutat cu dl Mircea Surdu pentru a i se oferi dreptul la replică. Nu am prea înțeles de ce, dar dacă vrea să spună ceva la postul național de televiziune, este binevenită la fel ca orice actor politic. Nu am refuzat nimănui microfonul până acum, dacă există interes public”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: