Macron: Republica Moldova va primi 40 de milioane de euro din partea UE pentru dublarea bugetului militar
Full Article 2 minutes read

Macron: Republica Moldova va primi 40 de milioane de euro din partea UE pentru dublarea bugetului militar

Republica Moldova va primi 40 de milioane de euro de la Fondul European de Apărare pentru a-și dubla bugetul militar. Despre acest lucru a anunțat de președintele francez Emmanuel Macron miercuri, 15 iunie, după o întâlnire cu președintele Maia Sandu.

„În acest context dificil, în contextul unui război care este o amenințare atât pentru Moldova, cât și pentru întreaga Europă (…) țara dumneavoastră va primi încă 40 de milioane de euro din fondul nostru de apărare. Sunt un aport deosebit de important, care va duce la dublarea bugetului militar al țării dumneavoastră. Moldova este în prima linie. Știm că neutralitatea Moldovei nu înseamnă în niciun caz demilitarizarea țării”, a spus Macron.

Amintim că Emmanuel Macron a efectuat pe 15 iunie o vizită în  Republica Moldova și face parte din primul său turneu de trei zile în estul Europei, de la declanșarea războiului din Ucraina de către Rusia.

Oficialul a fost întâmpinat la Aeroportul Internațional din Chișinău de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu și de către ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul.

Ulterior, președintele francez a mers la Reședința de Stat din centrul capitalei unde a fost întâlnit de Maia Sandu. În cadrul unei conferințe de presă, el a spus că Franța și UE este alături de Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: