MAEIE își exprimă regretul în legătură cu incidentul de la Ambasada Rusiei: vom asigura buna funcționare a tuturor misiunilor diplomatice
Full Article 2 minutes read

MAEIE își exprimă regretul în legătură cu incidentul de la Ambasada Rusiei: vom asigura buna funcționare a tuturor misiunilor diplomatice

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) susține că instituțiile moldovenești vor investiga cazul, produs în dimineața zilei de 2 august, când un bărbat a intrat cu mașina în poarta Ambasadei Rusiei de la Chișinău. Totodată, Ministerul și-a exprimat regretul în legătură cu incidentul și a declarat că va continua să asigure buna funcționare a tuturor misiunilor diplomatice acreditate în țară. Precizările au fost făcute pentru NM. 

În legătură cu incidentul rutier produs în această dimineață la sediul misiunii diplomatice al Federației Ruse, MAEIE a declarat că „instituțiile noastre competente, inclusiv Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției, vor investiga cazul dat și vor veni cu reacții prompte”: „La moment, Poliția Republicii Moldova a anunțat că șoferul care a creat incidentul a fost oprit forțat de angajații poliției, în raionul Strășeni și sunt efectuate toate acțiunile procesuale ce se impun”.

Reprezentanții Ministerului au adăugat că au „ca obiectiv crearea condițiilor optime pentru activitatea reprezentanțelor străine și delegațiilor oficiale”.

În acest context, MAEIE exprimă regretul pentru evenimentul recent și își reafirmă angajamentul de a continua să asigure buna funcționare a tuturor misiunilor diplomatice acreditate în țară, în conformitate cu normele și uzanțele diplomatice stabilite de Convenția de la Viena din 1961″, au comunicat reprezentanții MAEIE pentru NM.

Amintim că un bărbat a ajuns cu automobilul în poarta Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, după care a părăsit locul accidentului. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 2 august. Ulterior, mașina bărbatului a fost localizată pe traseul spre Strășeni. La cerințele polițiștilor de a opri, șoferul și-a continuat deplasarea, accidentând încă două mașini. Într-un final, acesta a fost oprit forțat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: