Magistrații Curții de Apel au decis: Andrei Popov rămâne în arest la CNA
Full Article 2 minutes read

Magistrații Curții de Apel au decis: Andrei Popov rămâne în arest la CNA

Magistrații Curții de Apel, au decis ca Ruslan Popov să rămână în izolatorul CNA încă pentru 15 zile. Decizia a fost luată joi, 4 noiembrie, de Curtea de Apel prin care a fost menținută încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, de prelungire a măsurii preventive sub formă de arest.

Judecătorii au examinat astăzi atât cererea avocaților lui Popov, cât și demersul procurorilor de modificare a hotărârii Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) din 27 octombrie prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest pentru 15 zile.

Amintim că Ruslan Popov a fost reținut pe 9 octombrie, pe un termen de 72 de ore. El este cercetat penal pentru îmbogățirea ilicită. Urmărirea penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție, cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate. Procurorii anticorupție au solicitat judecătorilor să emită mandat de arestare pe numele său.

Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de adjunct al procurorului general concomitent cu deschiderea unui dosar penal pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Împreună cu colegul său, Iurie Perevoznic (în prezent, acesta a demisionat din funcția de procuror-șef adjunct), Ruslan Popov a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că Stoianoglo ar fi nevinovat. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Vasile Grădinaru a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și le-a reproșat lui Popov și Perevoznic că s-ar fi expus în mod public în interes personal și au dat apreciere juridică pe fiecare capăt de acuzare, care i se incriminează lui Stoianoglo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: