„Mai mult sprijin european pentru Moldova”. Mureșan comunică 7 lucruri importante din declarația adoptată la Bruxelles
Full Article 2 minutes read

„Mai mult sprijin european pentru Moldova”. Mureșan comunică 7 lucruri importante din declarația adoptată la Bruxelles

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a anunțat 7 lucruri importante din declarația adoptată, pe 23 martie, în cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova. 

Potrivit eurodeputatului, declarația presupune mai mult sprijin european pentru Republica Moldova:

  • începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană cât mai curând, după îndeplinirea celor 9 recomandări;
  • regim european de sancțiuni pentru oligarhii care vor să destabilizeze și să corupă Republica Moldova;
  • unitate special dedicată relațiilor cu Moldova la nivelul Direcției de Vecinătate a Comisiei Europene;
  • mai multe resurse alocate Hub-ului UE pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova;
  • liberalizarea totală a comerțului UE – Moldova;
  • creșterea sprijinului financiar european pentru Moldova;
  • eliminarea tarifelor de roaming între UE și Moldova.

Mureșan a ținut să precizeze pe rețelele de socializare că reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova a fost „foarte bună”.

„Alături de membri ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene și ai Serviciului European de Acțiune Externă, am transmis susținerea noastră clară pentru creșterea sprijinului european oferit Republicii Moldova”, a conchis Mureșan.

***

Pe 23 martie, la Parlamentul European, a avut loc cea de-a 13-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE. Comitetul reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

La reuniune, din delegația legislativului de la Chișinău au făcut parte copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE Mihail Popșoi și deputatele Olesea Stamate și Ina Coșeru, membre a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: